Спецпроєкти

Кияни дізнаватимуться про погіршення якості повітря через сповіщення від «Київ Цифровий»


Користувачі «Київ Цифровий» можуть підписатися на отримання повідомлень про високий рівень забрудненості повітря у столиці. Про це повідомляє КМДА.

Як отримувати повідомлення про погіршення якості повітря?

Для цього потрібно просто дозволити сповіщення в налаштуваннях. Повідомлення надходитимуть, якщо індекс якості повітря у всьому місті становитиме 75 і вище – тобто відповідатиме значенню «високий рівень забрудненості».

«Цей сервіс передусім буде корисним для батьків маленьких дітей, людей зі слабким здоров’ям та осіб похилого віку. У випадку отримання повідомлення про погіршення стану повітря в Києві, буде варто відкласти довгі прогулянки та відмовитися від фізичних навантажень», – наголошують в КМДА.

Зараз у Києві діє мережа із п’яти референтних (високоточних) та понад 40 індикативних пунктів спостережень за станом атмосферного повітря. Індикативні пункти аналізують повітря за такими показниками, як пил (РМ1.0, PM 2,5 і PM10), діоксид сірки, оксид азоту, озон, сірководень, летючі органічні речовини. Дані з обох видів пунктів доступні в застосунку «Київ Цифровий».

Раніше ми повідомляли, що у Києві зі зруйнованого будинку врятували кота.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь