Спецпроєкти

Квест-кімнати Києва: гайд із вибору ескейп-румів


Як провести вихідні яскраво та насичено? Сьогодні одна з найпопулярніших розваг – це квест-кімнати. У Києві є величезний вибір активностей на будь-який смак, але саме квест-руми займають провідні позиції в списках місць для проведення дозвілля.

Ми розповімо, де знайти найцікавіші квест-кімнати в Києві, розглянемо рейтинг квест-кімнат міста, поговоримо про різновиди та жанри ескейп-румів. А також про те, які квест-кімнати в Києві ідеально підійдуть для дітей, а які – для дорослих.

Що таке квест-кімната?

Квест – це не просто гра. У процесі квесту гравці дістають неймовірний заряд емоцій: тут кожен має нагоду почуватися головним героєм казки, детективу й навіть хорору. Варто зазначити, що серед дорослих саме страшні квест-кімнати в Києві мають найбільший успіх.

Зазвичай у квесті бере участь від 2 до 6 осіб. Однак чимало студій створили інтерактиви для великих компаній. Детективні або хорор квест-кімнати користуються величезною популярністю в столиці для проведення корпоративів, тімбілдингів та свят.

Кількість гравців також залежить від рівня гри: найскладніші квест-кімнати в Києві допускають участь від 8-10 осіб. Деякі сюжети можуть бути виконані у форматі «forever alone», де вам належить пройти весь шлях на самоті. Що ж стосується часу, то зазвичай гравцям дають 60 хвилин.

Дія квесту відбувається в приміщенні, стилізованому під сюжетну лінію гри. Кожна кімната оформлена декораціями та обладнана всілякими пристроями для створення вибухових спецефектів і повного занурення в альтернативну реальність.

Головне завдання команди – вийти з кімнати, вклавшись водночас у відведений час, розгадуючи логічні загадки та розплутуючи головоломки. Залежно від тематики квесту можуть бути поставлені додаткові завдання: знайти злочинця, вбити чудовисько або відшукати скарби. Щоб не дозволити учасникам занудьгувати та додати в процес «перцю», аніматори ескейп-руму роблять свій внесок у хід подій. Наприклад, заважають виконанню завдань та лякають гравців у межах сценарію.

Найкращі квест-кімнати в Києві вкрай популярні: найчастіше команди займають заздалегідь, тому радимо не затягувати з бронюванням дати.

Як вдало вибрати ескейп-рум?

Щоб всі гравці були задоволені квестом, потрібно орієнтуватися на вік, смаки та темперамент учасників гри під час вибору напрямку. У Києві найпопулярніші наразі квест-кімнати жанру хорор. Але якщо у вашій команді кількість вразливих гравців перевищує любителів гострих відчуттів – радимо віддати перевагу пригодницьким квестам з акцентом на логіку. Дітей до 12 років на квести-жахи якщо й пускають, то тільки в присутності дорослих.

ескейп-рум

Екшн-гра – ще один напрямок із незліченною кількістю шанувальників. Це не звичайний квест, а справжня пригода, де, окрім завдань, головоломок і стрімких рішень, передбачено застосування фізичної сили. Якщо ваша команда вибирає цей напрямок – будьте готові, що доведеться тікати від «вбивці», повзати темними шахтами або битися з кровожерливим монстром.
Окремо варто розглянути жанр «морфеус». Цей вид інтерактиву кардинально відрізняється від усіх інших: учасникам зав’язують очі та надають можливість уяві перенести гравців у різні світи й планети. Під час проходження такого квесту доведеться орієнтуватися лише на слух, дотик і нюх.

Квест-кімнати для дітей у Києві

Дитячі квест-кімнати в Києві популярні нітрохи не менше, ніж ескейп-руми для дорослих. Де ще діти зможуть дістати стільки вражень і виплеснути накопичену енергію? Пригоди за мотивами улюблених мультиків, фільмів або комп’ютерних ігор захоплюють учасників від 7 до 14 років.

Гостросюжетні квест-кімнати в Києві, розраховані на вікову категорію 14+, бувають з елементами жахів або бойовиків. А квести для дітей від 6 років засновані на сюжетах добрих казок й обладнані приголомшливими декораціями.

Найкращими квест-кімнатами для дітей від 7 до 14 років у Києві наразі є:

ТОП квест-кімнат у Київ для дорослих

Не може бути єдиної думки, які найкращі квест-кімнати в Києві: у столиці є багато ескейп-румів, і кожен знайде розвагу на свій смак, зважаючи на індивідуальні уподобання. Комусь близькі активні та динамічні екшн-ігри, інші в захваті від жахів та хорор-сценаріїв, а хтось віддає перевагу піратським мотивам. Ось список найцікавіших квестів у Києві за версією нашої редакції, з якого ви можете почати свою подорож у дивовижний і привабливий світ інтерактиву:

  • «Об’єкт ЧАЕС Б96». За адресою: вул. Прирічна, 13. Ціна: від 800 грн за двох осіб;
  • «Треш» (вул. Вікентія Хвойки, 12). Ціна: від 1000 до 1800 грн, залежить від дня й часу, за команду з трьох осіб;
  • «Назад у майбутнє», (вул. Рибальська, 3). Ціна: від 900 до 1400 грн, залежить від дня й часу, за команду з чотирьох осіб;
  • «Гра Престолів», (бул. Лесі Українки, 24). Ціна: від 950 до 1300 грн, залежить від дня й часу, за команду від двох осіб;
  • «Жахи на вулиці В’язів», (вул. Пушкінська, 10Б). Ціна: від 700 до 1000 грн, залежить від дня й часу, за команду від двох осіб.

А ось рейтинг компаній, які організовують квести. Наразі найбільш топовими є:

Ціни на квест-кімнати в Києві

Вартість відвідування ескейп-руму варіюється від 120 до 600 грн за особу: ціна залежить від кількості гравців, дня тижня, обладнання квест-кімнати електронікою, якості декорацій, участі в сюжеті аніматорів і спецефектів.

Недорогі квест-кімнати в Києві знайти досить просто. Наприклад, ескейп-руми, які функціонують давно й не можуть конкурувати із сучасними інтерактивами, суттєво знижують ціни. Так само й нові квест-кімнати, які тільки-тільки відкрилися й ще не напрацювали широку клієнтську базу в Києві, теж можна відвідати досить недорого.

Як отримати знижки на квест-кімнати в Києві?

Є кілька лайфгаків, щоб отримати знижки на квест-кімнати. У Києві «потрапити на акції» і придбати купони на відвідування інтерактиву просто. І ось як можна заощадити на відвідуванні ескейп-руму:

  • відвідуйте квести в будні;
  • візьміть із собою на гру іменинника: більшість організаторів на день народження надають команді знижку;
  • моніторте перераховані сайти, може навіть підпишіться на їхні соцмережі: часто компанії рандомно роблять знижки та публікують їх саме в соцмережах;
  • замовляйте квест заздалегідь: іноді рання бронь суттєво заощаджує кошти;
  • відвідуйте сайти з купонними розпродажами, на таких порталах можна знайти гарячі пропозиції та купони на квест-кімнати в Києві.

Експериментуйте, організовуйте своїх друзів, рідних і колег – проводьте дозвілля активно, нестандартно та емоційно.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь