Спецпроєкти

На дахах, біля води й у лісі: 30 атмосферних терас Києва


«Один столик на терасі, будь ласка. І ваш найкращий коктейль», – усе, що часом потрібно нам від літньої столиці. Ця добірка розповідає саме про 30 таких закладів – на кожен вечір найближчого місяця літа. Бо коли, як не зараз, і де, як не тут?

Позначки в матеріалі:
₴ – ціни нижче від середнього,
₴₴ – середні ціни,
₴₴₴ – високі ціни.

Бобриця Дача


Адреса: 
с. Бобриця, вул. Козацька, 77
Час роботи:
щодня 8:00 – 22:00
Цінова категорія:
₴₴₴

Про заклад: Мальовнича локація біля озера та лісу, де можна відпочити від міського галасу, позасмагати та скупатися в басейні (є окремий басейн для дітей).

Бобриця Дача – це бутик-готель, що вміщує не більше ніж 35 осіб, тож тут завжди спокійно та є можливість залишитися на ніч. Але також на «Дачу» варто завітати заради затишного ресторану KOMMUNA kitchen, де готують лише місцеві продукти за сезоном.

Головний принцип роботи готелю та закладу – екологічність. Наприклад, питну воду подають у скляних пляшках, аби повторно наповнювати їх у ресторані. Також тут сортують сміття, використовують сонячну енергію та надають зарядки елекромобілям.

PapaFeta

Адреса: пр. Лобановського, 56
Час роботи:
щодня 10:00 – 22:00
Цінова категорія:
₴₴

Про заклад: «Греція ближче, ніж ти думаєш» – гасло закладу. Дійсно, у ресторані можна проводжати заходи сонця не менш романтично ніж на грецькому курорті Санторіні.

Тераса розташована на 11 поверсі й відкриває неймовірний краєвид на місто. У PapaFeta на вас чекають традиційна грецька та середземноморська кухні.

il Molino

Адреса: вул. Набережно-Хрещатицька, 41, БЦ «АСТАРТА» (блок С)
Час роботи: щодня 11:00 – 22:00
Цінова категорія: ₴₴

Про заклад: Мережа ресторанів-піцерій il Molino цьогоріч відкрила літню терасу на Подолі. Саме тут сховалася на задньому подвір’ї бізнес-центру затишна тераса, де можна поспілкуватися з близькими чи просто насолодитися історичним містом.

Вибирайте з більш ніж 30 видів піци з печі на дровах, що створена за класичною технологією. У меню також є широкий вибір інших італійських страв і різноманітних коктейлів та лимонадів.

Moon Rabbits

Адреса: вул. Велика Васильківська, 136
Час роботи:
щодня 10:00 – 22:00
Цінова категорія:
₴₴

Про заклад: Moon Rabbits – ресторан локальної та японської кухні, що пропонує правильне харчування нового формату. Страви готують тільки на грилі, на кокосовій олії або маслі гхі; у десертах, замість білого рафінованого цукру, використовують більш корисні тростинний або кокосовий цукор та натуральні замінники – наприклад, банани або фініки.

Інтер’єр виконано в екостилі, а тераса прикрашена японськими яблунями та іншими зеленими рослинами. Щоп’ятниці з 20:00 можна насолодитися живою музикою або грою DJ-я. Ще один заклад мережі є за адресою Жилянська, 75.

PHI-PHI

Адреса: вул. Дмитрівська, 62/20
Час роботи: ПН-ЧТ 07:30 – 23:00, ПТ 07:30 – 00:00, СБ 08:00 – 00:00, НД 08:00 – 23:00
Цінова категорія: ₴₴

Про заклад: Ресторан тайської PHI-PHI кухні з прихованим затишним двориком, де прохолодно в будь-яку спеку. Справжній порятунок посеред центру Києва.

У меню присутні як традиційні класичні страви азіатської кухні, так і фірмові варіації від шеф-кухаря. Також вам запропонують стандартні американські та німецькі сніданки й бізнес-ланчі. Ідеальний варіант для проведення часу далеко від галасливих доріг і сторонніх очей.

PM Hall

Адреса: Паркова дорога, 16A, КВЦ «Парковий»
Час роботи: ЧТ-СБ 11:00 – 05:00, НД-СР 11:00 – 23:00
Час роботи тераси: ПН-ЧТ 20:00 – 00:00, ПТ-НД 11:00 – 05:00
Цінова категорія: ₴₴₴

Про заклад: Комплекс, що поєднує в собі ресторан авторської кухні, Sport Hub та івент-простір. Саме тут є унікальна зелена тераса, де можна зустрічати світанки, а щодня – спостерігати за заходами сонця з неймовірною панорамою на столицю.
У ресторані подають авторські страви європейської та паназійської кухонь. У будні можна насолодитися авторськими live-set вокалістів, а щоп’ятниці та щосуботи можна послухати сети іменитих діджеїв від відкритим зоряним небом столиці. Для гостей, які віддають перевагу більш тихому відпочинку, у PM Hall є окрема чіл-аут-зона.

Rojo Ojo

Адреса: Оболонський просп., 26
Час роботи: щодня 13:00 – 00:00
Цінова категорія: ₴₴₴

Про заклад: Літня тераса цього мексиканського ресторану створена для незабутніх вечорів і яскравих зустрічей із друзями. В Rojo Ojo часто відбуваються тематичні івенти із запальною мексиканської музикою, виступи вокалістів та DJ-їв. А нещодавно заклад презентував оновлене меню від бренд-шефа Дмитра Паришкури, у якому ви знайдете закуски з оригінальною подачею, пікантні мексиканські страви, десерти зі свіжими фруктами. І, звісно, – канонічні мексиканські коктейлі на барі.

Італієць із Бейрута

Адреса: пров. Ярославський, 1/3
Час роботи:
щодня 12:00 – 23:00
Цінова категорія:
₴₴

Про заклад: Ресторан лівансько-італійської кухні в центрі Подолу. Тераса закладу переносить гостей в Італію затишним інтер’єром, традиційними стравами та вечорами живої музики з піаністом. В Італієць із Бейрута ви знайдете справжній ліванський хумус, а на десерт – крафтове італійське морозиво. У закладі також діють спеціальні пропозиції на ланч меню (подають із 12:00 до 16:00, окрім святкових днів): дві страви та напій – 139 грн, дві основні страви та напій – 159 грн.

PLOV

Адреса: вул. Семена Скляренка, 9
Час роботи: щодня 11:00 – 23:00
Цінова категорія: ₴₴₴

Про заклад: Куточок традиційного Узбекистану для киян – це ресторан і банкетний хол PLOV. Тут на гостей чекає відкрита кухня з мангалом і казаном для приготування плову.

Літній майданчик вміщує 120 персон, а для великих компаній є відокремлені альтанки. Також уваги варті караоке-вечірки, DJ-сети та вечори живої музики.

Bassano

Адреса: вул. Велика Васильківська, 100
Час роботи: ПН-ПТ 12:00 – 23:00, СБ-НД 09:00 – 23:00
Цінова категорія: ₴₴₴

Про заклад: Класична й авторська середземноморська кухня з краєвидом на одну з найвизначніших пам’яток Києва – костел Святого Миколая. Тераса закладу стримана та спокійна – тут можна відпочити з морозивом власного виробництва вранці або з пляшкою вина ввечері.

Мережа Bassano – це сімейна справа, тож власники щорічно роблять селекцію вин на топових світових виставках та щосезону оновлюють меню.

1818, готель Bursa

Адреса: вул. Костянтинівська, 11, готель Bursa
Час роботи: щодня 16:00 – 02:00
Цінова категорія: ₴₴₴

Про заклад: 1818 – Мінімалістський руфтоп-бар на п’ятому поверсі готелю Bursa відкриває неймовірний краєвид на Поділ. Меню пропонує фірмові круасани: з фореллю чи ростбіфом, із камамбером і ягодами. Але основний акцент на барну карту, де є оригінальні авторські коктейлі, червоне й біле вино, домашні лимонади.

Це місце зустрічей, неформального спілкування та заходів сонця. А у вихідні тут грають DJ-сети.

SANPAOLO

Адреса: Музейний пров., 4
Час роботи: ПН-ПТ 09:00 – 23:00, СБ 10:00 – 23:00
Цінова категорія: ₴₴₴

Про заклад: Ресторан сучасної європейської кухні та яскравих коктейлів. Має відразу дві красиві тераси Києва: традиційний дворик біля входу в заклад та лаунжевий руфтоп, де приємно замовити кальян просто неба. У SANPAOLO часто влаштовують вечірки та музичні вечори.

Гордість ресторану – хліб власного виробництва з борошна, що змелене на власному млині з органічного зерна.

Par Bar

Адреса: вул. Шота Руставелі, 10
Час роботи: 12:00 – 00:00
Цінова категорія: ₴₴₴

Про заклад: Пре-паті бар із комфортною просторою терасою та інтер’єром в індустріальному стилі. Тут можна замовити коктейль із концептуального меню й вибрати кальян із широкого асортименту. Заклад пропонує міжнародну кухню.

Загалом мережа Par Bar – це чотири заклади, тераси яких можна побачити під час прогулянок Києвом.

Villa Riviera

Адреса: Дніпровська набережна, 14д
Час роботи: щодня 11:00 – 00:00
Цінова категорія: ₴₴₴

Про заклад: Панорамні вікна тераси Villa Riviera з краєвидом на затоку Дніпра навряд чи залишать когось байдужим. А на тих, хто прагне особливого настрою, чекає ще одна відкрита тераса на даху закладу.

У ресторані витримано елегантний інтер’єр з акцентом на природні матеріали, є велика ігрова кімната. У меню – італійська й авторська кухня, а також вишукана винна карта.

Bar On 8, готель HYATT REGENCY

Адреса: вул. Алли Тарасової, 5, готель HYATT REGENCY
Час роботи:
ПН-ЧТ 17:00 – 00:00, ПТ 17:00 – 02:00, СБ 09:00 – 02:00, НД 09:00 – 00:00
Цінова категорія:
₴₴₴

Про заклад: Захопливий краєвид відкривається з тераси Bar On 8 – восьмого поверху п’ятизіркового готелю HYATT REGENCY у центрі Києва. Роздивлятись місто, Софійський і Михайлівський собори тут можна з улюбленим коктейлем або кальяном.

Заклад пропонує європейську та міжнародну кухню, індійські страви. Із м’яса, риби та морепродуктів готують барбекю в печі-тандирі.

Khu Yum & BarmanDictat

Адреса: пр. Павла Тичини, 1, ТЦ Silver Breeze
Час роботи:
ПН-ЧТ 14:00 – 00:00, ПТ-НД 14:00 – 02:00
Цінова категорія:
₴₴

Про заклад: Khu Yum & BarmanDictat – колаборація ресторану азійської кухні та бару, що має чи не найбільшу колекцію алкоголю в Києві. Але головне – це магічний краєвид на правий берег із панорамної тераси просто неба.

Літній майданчик має близько 170 посадкових місць. Споглядаючи Дніпро та міст Патона, можна замовити роли, салати, супи, гарячі закуски та інші позиції. У закладі також відбуваються спеціальні івенти.

Barbara Bar

Адреса: вул. Січових Стрільців, 37-41
Час роботи: щодня 12:00 – 23:00
Цінова категорія: ₴₴

Про заклад: Barbara Bar знову працює! Це коктейль-бар, який люблять за хорошу музику, творчу атмосферу та смачну їжу. Тут можна зустрітися з друзями після важкого дня в офісі, а також послухати концерт улюблених музикантів або потрясти головою під який-небудь dj-сет.

Vero Vero

Адреса: вул. Іллінська, 18
Час роботи: щодня 08:00 – 00:00
Цінова категорія: ₴₴₴

Про заклад: Vero Vero – вишуканий ресторан італійської кухні, де подають морозиво й домашню пасту, а вечорами лунає жива музика. Мальовнича тераса теж схожа на маленьку Італію – з міським фонтаном у центрі. На терасі відбуваються весілля та івенти для найменших гостей.

Також улітку на терасі влаштовують симфонічні концерти та покази німого кіно. Саме тут можна спробувати ексклюзивну колекцію з 40 вин Chianti.

HayLoft 2.0

Адреса: пр. Академіка Глушкова, 1
Час роботи: щодня 12:00 – 22:00
Цінова категорія: ₴₴

Про заклад: Сімейний ресторан барбекю на ВДНГ HayLoft 2.0 із зеленою літньою терасою. Тут можна влаштуватися на м’яких пуфах серед яблуневого саду, а для малюків є дитячий майданчик.

Основа меню – страви з відкритого мангалу. Також можна замовити європейську й американську кухню, кальян, коктейлі. Назва закладу перекладається як «сінник» (рос. «сеновал»), тож тут відтворено вінтажну атмосферу з використанням екоматеріалів і хендмейд декору.

Риба Пила

Адреса: вул. Велика Васильківська, 112
Час роботи:
щодня 12:00 – 00:00
Цінова категорія:
₴₴₴

Про заклад: Риба Пила – ресторан морської кухні, який пропонує все найкраще з моря: від камбали, саргана та бичків до лобстерів, ікри й живих устриць. Щоранку в заклад доставляють морепродукти та свіжий вилов. Смакувати все це радять із келихом вина – замовити можна зокрема українське. Залишиться в пам’яті й цікавий морський інтер’єр із літньою терасою, прикрашеною бочками.

Щовівторка тут готують велику порцію раків у гострому або сметанному соусі, а щочетверга – день лобстера, коли можна спробувати цілого за пів ціни.

Причал

Адреса: Набережне шосе, 11
Час роботи: ПН-ЧТ 12:00 – 00:00, ПТ-НД 12:00 – 02:00
Цінова категорія: ₴₴

Про заклад: Ресторан, до якого можна не лише доїхати на авто, але й причалити на яхті. Тут, на території Наводницького парку, на вас чекає романтичне місце для дегустації авторської коктейльної карти, азійського та європейського меню, дичини й грилю. Є також великий вибір устриць, а сомельє допоможе підібрати до них вино.

У Причалі відразу декілька терас біля води, на одній із них навіть організовують весільні церемонії з приголомшливим краєвидом на Дніпро.

Havana

Адреса: Набережне шосе, 28
Час роботи: НД-ЧТ: 12:00 – 00:00, ПТ-СБ: 12:00 – 02:00
Цінова категорія: ₴₴₴

Про заклад: Havana – ще одна тераса на березі Дніпра, але з іншим настроєм – кубинським. Повністю уквітчаний екзотичний майданчик на воді нагадує справжні тропіки. Атмосфера свята також тут: серед 350 посадкових місць і біля сцени для концертів.

Це сімейний ресторан, тож є окремий простір та івенти для дітей. Відкрита шоу-кухня орієнтована на сучасні європейські страви, морепродукти, спеціалітети з власної коптильні.

RockFellow 210 / TRAVA

Адреса: Михайлівський пров., 10/2
Час роботи: щодня 13:00 – 00:00
Цінова категорія: ₴₴

Про заклад: RockFellow 210 – антикінотеатр із майданчиком просто неба TRAVA. Тут – власне, на траві – є м’які пуфи, безліч інтерактивів та, звісно ж, кальяни й меню. Замовляйте локшину, стейки, бургери, лимонади. Приходьте просто так або на вечірки, DJ-сети, перегляд трансляцій чи презентацій.

DOM №10

Адреса: вул. Спаська, 10
Час роботи: щодня 10:00 – 22:00
Цінова категорія: ₴₴

Про заклад: DOM №10 – це заклад, що пронизаний любов’ю до Києва й Подолу. Меню орієнтоване на улюблену домашню кухню з оригінальними позиціями – як ризото з білими грибами чи медовик із трюфельним кремом. Тут готують сезонні страви, пропонують послуги сомельє. А неймовірно атмосферна тераса прикрашена лавандою, чебрецем, м’ятою, живими квітами та садовими скульптурами. Місце з історією та душею.

ESHAK

Час роботи: щодня 11:00 – 00:00 (вул. Велика Васильківська, 85/87 і Кловський узвіз, 10); щодня 12:00 – 00:00 (вул. Маршала Конєва, 10/1)
Цінова категорія: ₴₴₴

Про заклад: ESHAK – сімейний узбецький ресторан-чайхона з кількома літніми терасами в серці міста. Яскраве оформлення занурює у світ східних прянощів і м’яких подушок для найбажаніших гостей.

Вас здивують відкрита кухня з мангалом і тандиром, великий вибір традиційних узбецьких, а також європейських і грузинських страв, кальяну, вин. Заклад і його тераси відрізняються самобутністю та здатні влаштувати вам гастрономічну мандрівку в межах Києва.

Fabius

Адреса: Столичне шосе, 70
Час роботи: щодня 11:00 – 22:00
Цінова категорія: ₴₴₴

Про заклад: Fabius – вишуканий ресторан авторської італійської кухні з не менш вишуканими терасами за містом. Заклад має власну сироварню та пекарню, екотеплицю зі свіжими овочами й зеленню.

Окрім кухні, гостей закохують зали з величезними панорамними вікнами й відкриті тераси, з яких можна побачити розкішний сосновий ліс. Активності для дітей також є, тож відпочинок обіцяє бути максимально комфортним.

Хата рибака

Адреса: вул. Ревуцького, 2
Час роботи: щодня 11:00 – 23:00
Цінова категорія: ₴₴

Про заклад: Хата рибака – сімейний ресторан української кухні на березі озера Сонячне. Просто на воді розміщено два понтони, тож відпочинок буде особливо колоритним. У меню ресторану – класичні та фірмові салати, рибні та м’ясні страви, грузинські страви, винна карта.
Заклад обіцяє, що шум міста залишиться далеко, а ви зможете насолодитися пейзажами та співом птахів.

Бар Твоїх Друзів

Адреса: вул. Михайлівська, 13
Час роботи: щодня 17:00 – 02:00
Цінова категорія:

Про заклад: Місто засинає – нічні літні майданчики прокидаються! Тепла сімейна атмосфера закладу збирає друзів у старому київському дворику. Тут доступні ціни на алкоголь, відбуваються івенти та багато неформального спілкування. Бар Твоїх Друзів орієнтовано на столичну молодь.

От заката до рассвета

Адреса: вул. Протасів Яр, 27
Час роботи: щодня 12:00 – 03:00
Цінова категорія: ₴₴

Про заклад: Літній гриль-бар От заката до рассвета, що відразу позиціонує себе як одна велика літня тераса. Просто зоряного нічного неба насолоджуйтесь дивовижним краєвидом на Київ, лежачи на м’яких пуфах.

Зустрічати заходи сонця тут рекомендують із кальяном та коктейльною картою. Заклад також запрошує DJ-їв та влаштовує вечори живої музики чи кінопокази.

Squat17B

Адреса: вул. Терещенківська, 17Б
Час роботи: щодня 11:00 – 23:00
Цінова категорія:

Про заклад: Відомий київський сквот Squat17B і його кафе – без вивіски, але з постійними відвідувачами. Сам заклад і є літньою терасою. Барна стійка розташована посеред двору, а випити свій сидр можна на траві, у гамаку або просто на дереві. У меню до вашої уваги смачні сніданки, закуски й десерти, великий вибір напоїв.

Вибирайте, що до душі саме вам, та не марнуйте жодного дня цього літа!

 

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь