Спецпроєкти

Де в Києві жити добре. Думка редакції


Команда bit.ua скоро змінить офіс, готуємось до переїзду. Тому такий настрій, поговорити, де в Києві добре жити, де найкращі краєвиди із вікон, де гуляти на вихідних і чому Київ може подобатися просто як мегаполіс. Ми трохи прорефлексували й хочемо з вами поділитися своєю думкою. Тут лонгрід із різних аргументів від абсолютно різних людей, які люблять Київ і тут живуть у різних районах. Єдине, що нас усіх об’єднує – місце роботи й скоро ця локація зміниться.

Невичерпні можливості й купа знайомств, походи на фестивалі й лампові вечори на балкончику. Ботсади, парки і стадіони. Затишні кав’ярні й широчезні простори біля Дніпра. Як тебе не любити, Києве мій? Але затори, смог і комунальні проблеми то з гарячим водопостачанням, то з опаленням, як не розбірки з сусідами за парковку, то проблеми з підключенням до інету. І ви вже у бородатому жарті, коли на питання, де добре жити в Києві відповідають, що найкраще жити за містом.

тайный покупатель где в киеве жить хорошо

Де в Києві жити добре

Якщо ви зібрались купувати своє житло, то скоріш за все, у вас уже є певний досвід проживання у столиці й ви уже орієнтуєтесь у мікрорайонах, маєте свій набір вимог до майбутнього житла. Хочемо нагадати, що перш ніж вкладатись у нерухомість, варто перевірити забудовника та земельну ділянку, на якій розташована новобудова.

Перед купівлею квартири необхідно отримати документи, які підтверджують право забудовника на землю. Наприклад: державний акт на землю, договір оренди, договір суперфіцію. Знаючи кадастровий номер ділянки, де звели будинок, можна перевірити її у Публічній кадастровій карті України. Потім перевірити компанію-забудовника та засновників цієї компанії.

одеський бульвар где в киеве жить хорошо

За кодом ЄДРПОУ компанії забудовника можна зробити безкоштовний запит на сайті Міністерства Юстиції Україна та дізнатися фізичних осіб засновників та кінцевих бенефіціарних власників компанії забудовника. А скориставшись Єдиним реєстром судових рішень можна дізнатися, які судові процеси відбувалися за участю компанії забудовника, її засновників, продавця або попередніх власників квартири в новобудові.

Також, не зайвим буде перевірити чи наявні щодо продавця відкриті виконавчі провадження або непогашений ним податковий борг. В цьому допоможе Єдиний реєстр боржників на сайті Мін’юсту та сайт Державної податкової служби України.

Якщо ви любите ліс, то вам підійдуть одні локації, якщо ж хочете поряд піщані пляжі – інші, а хочете жити у самісінькому серці столиці – зовсім треті пропозиції. Якщо важливо мати поряд станцію метро, то варто розглядати одні варіанти, а якщо треба кілька паркомісць під власні авто – то інші. Де в Києві добре жити, кожен із нас може розказати на власному досвіді, спираючись на свої уподобання. 

І найцікавіше і найприємніше, що у Києві можна знайти житло на будь-який смак. Якщо ви тільки визначаєтесь, де будете жити, то вам корисно це прочитати. Якщо ніколи не задумувались про переїзд до столиці, то можете почитати, чому ми тут живемо і за що любимо наше місто.

Де в Києві жити добре. Наш блог

На Оболоні, Теремках, Нивках, Виноградарі, Дарниці, Позняках, Осокорках, Совках, Солом’янці, Лук’янівці чи може на Троєщині? Ми зібрали різні свої за і проти, порівняли все і розкажемо. Оскільки як видання розповідаємо про можливості та несемо практичну користь. 

где в киеве жить хорошо милые квартиры

Якщо ви любите ліс, то вам підійдуть одні локації, якщо ж хочете поряд піщані пляжі – інші, а хочете жити у самісінькому серці столиці – зовсім треті пропозиції. Якщо важливо мати поряд станцію метро, то варто розглядати одні варіанти, а якщо треба кілька паркомісць під власні авто – то інші. Де в Києві добре жити, кожен із нас може розказати на власному досвіді, спираючись на свої уподобання. 

І найцікавіше і найприємніше, що у Києві можна знайти житло на будь-який смак. Якщо ви тільки визначаєтесь, де будете жити, то вам корисно це прочитати. Якщо ніколи не задумувались про переїзд до столиці, то можете почитати, чому ми тут живемо і за що любимо наше місто.

сайт где в киеве жить хорошо

Інна Ніколайчук
Я мріяла переїхати до Києва за партами в луцькій гімназії. Так і сталось. Вважаю Київ найкращим містом для себе. За 16 років, що тут мешкаю, вже встигла пожити у Подільському, Солом'янському, Святошинському, Шевченківському та Оболонському районах. І вважаю, що найкращий район для життя в Києві це – Оболонь. Мені подобається, що тут багато пляжів. Ти ніби в місті, але завжди можеш опинитись на відпочинку. Особливо це подобається влітку. Люблю, коли друзі приїжджають на «мій» пляж і ми проводимо цілі вихідні біля води.

где в киеве жить хорошо новостройки

Якби завтра я купувала квартиру, то це була б якась новобудова біля парку «Наталка». Бо тут багато майданчиків для різних активностей, гарні краєвиди на Дніпро та Північний міст, розвинена інфраструктура. І метро поряд. А от гуляти в Києві я люблю більше по Подолу або по мальовничих пагорбах за маршрутом від Маріїнського парку через пішохідний міст аж до Пейзажної алеї і Воздвиженки.

где в киеве жить хорошо новые теремки

Дар’я Свецлова
Я живу у Києві з народження, вже 26 років. І я завжди проживала у Голосіївському районі. Спочатку на Теремках, а потім вже біля Голосіївського парку та метро Васильківська. Я люблю свій район, але найкращим вважаю Поділ та район Золотих Воріт. Вони такі затишні через архітектуру будинків царських часів. Обожнюю таку естетику. Але, насправді, орієнтуюсь просто на свої відчуття у тому чи іншому місці в Києві. Поділ та Золоті Ворота – локації, де мені дуже кайфово.

где жить хорошо в киеве

Якби я купляла свою квартиру, то я придбала би її саме у районі Золотих Воріт, можливо на вулиці Рейтарська. Тому що саме в старих квартирах цього району можна відчути справжній дух старого Києва, а я дуже люблю нашу історію. Однак важко було б мені покинути рідний район. Тим паче, що зараз тут відкрився новий ТРЦ із магазином одягу H&M та моїм улюбленим найбільшим в Україні кінотеатром Multiplex, до яких мені раніше потрібно було їхати в інший кінець міста. А гуляти найбільше я люблю на Ярославовому Валу, по вулиці Рейтарська, у ботанічному саду Фоміна, на Подолі, вздовж вулиці Велика Васильківська, починаючи від станції метро Либідська та аж до Олімпійської. По цьому маршруту можна побачити класні місця: сквер Заньковецької, Палац «Україна», костел Святого Миколая, а також зайти перекусити в улюблений «Хлібний».

где в киеве жить хорошо Борщаговка

Лілія Кияшко
Живу в Києві вже одинадцятий рік, як багато моїх знайомих, вступила до університету, а потім і залишилась, адже із професією журналіста в моєму рідному Хмельницькому не так багато перспектив. У Києві встигла пожити у гуртожитку на Соломʼянці, підживала на Шулявці, потім винаймала квартири у кількох місцях на Виноградарі, рік мешкала на Оболоні й зараз оселилась в передмісті Києва – в селі Софіївська Борщагівка. Найкрутішим був досвід проживання на Оболоні, адже до метро пішки було 7 хв (у всіх інших місцях до метро треба було їхати мінімум 15-20 хв). У мене за вікном був пляж і озеро, в якому я навіть купалась. Загалом, це напевно мій найулюбленіший район для життя, все поруч, гарна інфраструктура, набережна. Проте і в передмісті теж непогано – новенькі ЖК, нові супермаркети і кавʼярні, хіба що, поки добиратимешся до центру, – можна постаріти.

Якби я купувала квартиру – це були б або Голосіїв, або Оболонь, або ж взагалі Буча. Я люблю, коли поруч із будинком є якась природа – ліс чи водойма. Хоча мені подобається і Софіївська Борщагівка – зараз у мене за вікном поле і дикі зайці.

А от для прогулянок обираю Поділ, Арсенальну, Воздвиженку, Золоті Ворота і Ярославів Вал, також обожнюю парк ім. Тараса Шевченка біля Червоного корпусу університету – люблю згадувати свої студентські роки, можна і в музей Ханенків зазирнути.

где хорошо жить в киеве

Сергій Лебідь
Коли переїхав у Київ, то просто дивився квартири недалеко від роботи на Подолі. За адекватні ціни й недалеко була станіція «Оболонь», ну і боженька направив мене у правильне місце. Там я і залишився. На Оболоні є все, що зараз продають за скажені гроші: зелені двори без машин, середньоповерхова забудова, близькість до метро, ТРЦ, кінотеатри, близькість до Дніпра, озера та парки, ресторани, фастфуди...

У мене біля дому 2 садочки і 2 школи. Для мене це поки що не плюс, але колись стане. Я знімав квартиру на Оболонському проспекті 15б і вид з вікна у мене був на широку зелену галявину з тротуарчиками, де гуляли в основному батьки з дітьми. В теперішній квартирі у мене вид на парк. Тобто це мій двір, але ще й повноцінний парк. 

Взагалі, на Оболоні є квартали на будь-який смак. Ті, хто живе біля метро «Оболонь‎», можуть кілька хвилин пройтися до одного з озер: Андріївське, Кирилівське, Йорданське, Вербне.  Мешканці району біля стадіону Єдність відпочивають біля озера Білого. З районів біля вулиць Північної та Прирічної 5 хвилин пішки до заток Верблюд чи Собаче Гирло. Про парк «Наталка» навіть розпочинати не буду. Кожен оболонець вас задовбе цією Наталкою, не намагайтеся питати. Просто це один з кращих парків Києва і ви маєте його побачити. 

А ще в нас є їжачки. Не багато районів можуть цим похвалитися. 

Давайте про щось погане. 

Забудована Оболонь переважно панельками і вони виглядають погано – факт. Але три пори року з чотирьох цього непомітно, бо на Оболоні стільки зелені, що дивитися на потопаючі в ній будинки вже й не хочеться. Тому це такий мінус, який дещо перекривається перевагами. 

Погано в Оболоні на проспекті біля Дрім Таунів. Там забагато асфальту, замало дерев, тротуари вічно запарковані, пішохідні переходи на відстані кілометрів один від одного. Оболонці туди вибираються тільки коли треба щось купити або сісти на метро. Сподіваюся, що урбаністи колись дістануться і туди. 

Моя Оболонь – це околиця. Але мені з кінцевої «Героїв Дніпра» до Майдану, наприклад, їхати хвилин 20-25. Тому не така вже й околиця. Плюс синя гілка не така перевантажена, як червона та зелена. 

Павло Мантуло
Живу в Києві вже 41 рік, із самого народження. Шевченківський район так і не змінив на інший. Зараз обрав для себе Лук'янівку. Завжди подобалися парки, жив поруч із ними. Найкращий район – де вам буде затишно. Зараз живу саме в такому місці. Поруч парк, метро, старий тихий райончик. Новобудова із видом на весь Київ. Мені завжди подобалось місце біля метро Арсенальна. Там майданчик, звідки видно Дніпро, міст метро, лівий берег, а головне – простір, все як на долоні. Не так багато місць у нашому Києві, звідки можна побачити таку широчінь. І якось так вийшло, що на весь цей краєвид я тепер можу подивитись зі свого вікна. Приємним бонусом на Лук'янівці стало те, що ввечері це досить непопулярний район. Можна спокійно доїхати додому.

блог где в киеве жить хорошо

Якби я завтра купував квартиру, то це точно було б на правому березі. І судячи із моїх перших речень, сильно я би не переїхав. Щось біля парку, недалеко від метро. Такі варіанти є, головне – мріяти у правильному напрямку.

Гуляти люблю у великих парках, де не буде натовпу. Чи вуличками Києва, які старі і непопулярні. Де є архітектура, але не багато людей. В Києві є екскурсії на цю тему, варто звернути на них увагу – про старі дворики Києва. Можна ще просто пройти вздовж набережної пару кілометрів.

где в киеве жить лучше всего

Жанна Ропаєва
У Києві я живу вже восьмий рік. Чесно кажучи, ніколи не мріяла про переїзд, він скоріше був вимушеним влітку 2014-го року. Але зараз я усвідомлюю наскільки кожен поворот в житті – не випадковість. Зараз можу сказати, що Київ – моє місто. Впевнена, що тут кожен може знайти свою локацію: корінні містяни, цінувачі природи та спокою або тусовники. Переїжджали ми дуже швидко та перші кілька днів провели в хостелі на Подолі. Це був магічний початок. Досі люблю Поділ всім серцем, обожнюю його атмосферу та історичну складову.

жк атлант где в киеве жить хорошо

Першою нашою зупинкою був район метро «Харківська», через те, що нам вдалось там знайти гарний варіант квартири. Ми прожили там майже 9 місяців, я намагалась адаптуватися, але зараз можу точно сказати, що це не найкраще місце для життя. Досить далеко від центру, дуже мало рослинності навколо та галасливий проспект Бажана.

Потім ми переїхали до Академмістечка і так я дізналася про переваги існування лісу поруч з домом. Дуже часто я виходжу на пробіжки, тому наявність якоїсь природи поруч з житлом для мене важливий критерій. Район у цілому ок, там проходять щотижневі ярмарки, але контингент такий собі, чесно кажучи. Ми прожили там два роки та на цьому історія з орендованими квартирами закінчилась і ми переїхали на Мінський масив у власне житло.

жилье рядом с лесом

Наразі вже п’ять років, як ми живемо, на мій погляд, у дуже класному районі Києва. Довше я жила тільки у батьківському домі з народження. Я відчуваю спокій та безпеку, легко можу вийти зі своєю собакою на прогулянку навіть опівночі.

Навколо нашого житлового комплексу велике озеро і дуже багато лісу! Обожнюю гуляти та перемикатися від щоденних справ та швидких ритмів міста. Інколи мені навіть здається, що я взагалі живу за містом. Під час пробіжок ми з чоловіком іноді добігаємо до Пущі Водиці. Серед переваг можу відмітити гарну транспортну розв’язку, тому що можна легко дістатися до метро та різних районів міста. Плюс поруч багато магазинів, ТЦ і супермаркетів.

Взагалі люблю свій район і переїжджати поки не збираюсь. Але виношую думку про експеримент колись пожити у центрі та відчути як це.

Ми з моїм ретривером Джессі часто виїжджаємо на прогулянки за межі району та обожнюємо усі парки міста: Маріїнський, Володимирську Гірку, Феофанію та всі Ботанічні сади. Серце Києва – весь історичний центр – моє джерело для натхнення та ментального перезаряджання. Особливо люблю Андріївський узвіз, Труханів острів та район Золотих Воріт.

где в киеве хорошо жить

Ірина Мулюкова
У Києві живу з 6 років. Для мене це рівно 22 роки щоденного щастя. За цей час я встигла вкусити гидоту Голосіївського району, вивчити різноманітність Дарницького (там мене мотиляло від Дарниці до Харківської туди і назад), насолодитись Лук'янівською (якщо хочете кинутикурити вам треба оселитися на вулиці Татарській – у мене вийшло), пожити місяць на КПІ, щоб відчути радість переміщень від точки А до точки В за 20 хвилин. Ще я встигла пожити в Броварах (ніколи не знаєш куди тебе може привести Tinder), але згодом схаменутися і повернутся на благу землю Дарницького району та оселитися на Осокорках.

Для мене на цей момент це найзручніший район. Це чудовий новий спальник без бидла на вулиці. Він чистий та безпечний. До роботи, за допомогою метро, я добираюся за 40 хвилин, а ще поруч River Mall, де знаходяться «Планета кіно» та улюблені магазини. Ще потрібні аргументи? А і ще сюди  не дотягує сморід сміттєспалювального заводу.

милые квартиры

Але свою квартиру я придбаю на Івана Франка. Обожнюю Золоті ворота, заклади та людей, яких вони збирають. Відчуваю себе там безпечно та комфортно. У цьому місці насолоджуєшся містом по-справжньому.  Це надихає обирати Київ кожного дня.

Обожнюю наші ботсади та Дніпро. Влітку я обираю Труханів, Арсенальну та Андріївський узвіз. Взимку обожнюю гуляти на Театральній, катати на Протасовому та пити глінтвейн в історичному центрі Києва.

жк файна таун где в киеве жить хорошо

Наталя Вітрук
Нещодавно я стала фанаткою Нивок. Нивки ніби і не центр, і не якийсь історичний мікрорайон, але я спробувала пожити в ЖК Файна Таун, забула про всі проблеми ЖКХ, які існують в нашій країні в принципі, отримую крутий сервіс і відчуваю, що живу в Європі.

где в киеве жить хорошо файна таун

І так, чому ж на питання, де в Києві жити добре я відповідаю в ЖК Файна Таун. У нас окрема закрита територія, дуже гарний ландшафтний дизайн, який мені подобається у різні пори року; є охорона, яка завжди вітається; багато місць для прогулянок та релаксу. Бесідки, гамаки, лежанки у тіні дерев, відкриті полянки, барбекю зона із окремими місцями для різних компаній, спортивний комплекс із тренажерами та тенісними кортами, свій басейн (як у заміських комплексах відпочинку, але він просто поряд з квартирою).

Це все перетворило моє життя в Києві на якийсь курорт. Наприклад, влітку мій ранок розпочинався із години йоги на зеленій траві на затишній полянці, потім продовжувався ще двома годинами купання в басейні та чілу під сонечком на лежаках. І о 10 я їхала в офіс або на зустрічі уже заряджена позитивом та радістю.

На території новобудови завжди є патруль охорони і всі вони якісь супер привітні та чемні. Навіть, якщо поставити машину десь не так, то ніхто нікому не хамить, просто зателефонують і ввічливо попросять переставити. Якщо ж згадувати про комунальні послуги, то уявіть, в керуючій компанії мені три роки тому видала ключі менеджерка і вона досі тут працює. Я вважаю, що це показник. Людина, яка відповідає за сервіс в Україні, вона три роки піспіль на своєму місці. Якщо у мене в квартирі якісь проблеми із світлом, водою… чим завгодно, я просто іду до нашої керуючої компанії і мені все вирішують. От так би в усіх сферах і по всіх питаннях було.

Замість висновків

Усі ми різні й кожному з нас подобається щось інше. Найцікавіше, що всі ці види комфорту можна знайти у Києві. Тут є як новобудови світового стандарту, так і гарна стара забудова, панельки і девятиповерхівки – квартири у пішій доступності від метро – кожному можна знайти те, що треба.

Тут вісім різних думок, де в Києві жити добре. Цим текстом ми не хочемо назвати якийсь район кращим, а якийсь гіршим. Варто сприймати його як факт, що будь-хто може знайти щось своє. У цьому нескінченному виборі є цікавість життя у столиці.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь