Спецпроєкти

Непереборна воля до життя: У Відні відбудеться виставка українських митців і мисткинь


10 листопада в культурній інституції Австрії KÜNSTLERHAUS відкривається виставка українських митців  «CONTRAPUNCT». 

Подробиці

Виставка українських художників і художниць присвячена непереборній волі до життя. Назва символізує контрастні сенси: війна і мир, життя і смерть.

Серед митців і мисткинь, роботи яких представлять на виставці – Галина Андрусенко, Гера Артемова, Юлія Бєляєва, Микола Білоус, Оля Федорова, Марія Куліковська, Катерина Лісовенко, Ярема Малащук та Роман Хімей, Дарина Микитюк, Данило Немировський, Євген Петров, Катерина Резніченко, Сана Шахмурадова, Ольга Штейн.

«Живописні, відео- та інсталяційні образи демонструють надзвичайний гуманізм українців, їхню здатність залишатися людяними посеред гніву та ненависті. Вона показує здатність людей вистояти серед бомб і сирен, в реаліях війни, і боротися за добро з готовністю до самопожертви», — зазначає кураторка проєкту Яна Барінова. 

За її словами, завдання експозиції – за допомогою мистецьких засобів відрефлексувати емоційну правду про війну та викликати бажання зробити свій внесок у досягнення миру в Україні, Європі та світі. 

Виставку можна безкоштовно відвідати з 10 до 27 листопада у Відні за адресою Karlsplatz 5, 1010.

Раніше ми розповідали про благодійний фестиваль українських короткометражних фільмів, який відбудеться 20-24 листопада у Голлівуді за підтримки Мінцифри та UNITED24

 

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь