Спецпроєкти

Рух «Жовта стрічка» запускає флешмоб на підтримку опору на тимчасово окупованих територіях – як долучитися


21 листопада, у День гідності й свободи, рух «Жовта стрічка» закликає українців та весь світ пов’язати жовту стрічку, щоб підтримати опір на окупованих територіях. 

Подробиці

Рух громадянського спротиву «Жовта стрічка» виник навесні 2022 року в Херсоні майже одразу після того, як його захопили російські війська, і швидко поширився на інші окуповані території.

На вулицях міст з’являлися проукраїнські плакати та графіті, а на деревах і навіть будівлях окупаційних адміністрацій – пов’язана жовта стрічка як символ опору російській окупації. 

11 листопада українська армія звільнила Херсон та всю правобережну Херсонщину. Проте близько 20% території України залишається окупованою. 

На знак підтримки й вдячності спротиву рух «Жовта стрічка» закликає весь світ долучитися до флешмобу.  

«Зараз у складі руху тисячі активістів у десятках міст Запорізької, Херсонської, Донецької, Луганської областей та Криму, і їхня кількість лише зростає», – розповідає один із координаторів руху спротиву.

Як долучитися?

Взяти участь у флешмобі можна у три кроки:

  • Пов’яжіть жовту стрічку або скористайтесь інста-маскою на Інстаграм-сторінці @yellowribbonua
  • Зробіть фото або відео зі стрічкою
  • Поділіться у соцмережах із хештегом #ЖовтаСтрічка або #YellowRibbon

Раніше ми розповідали, що «Укрзалізниця» запускає продаж квитків на потяги до деокупованих міст у межах проєкту «Квитки до перемоги». 

 

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь