Спецпроєкти

Біля станції «Академік Вернадський» пінгві-бум: дивіться фото першого новонародженого пінгвінчика


На острові, де розташована наукова станція «Академік Вернадський», народилося перше пінгвінятко в цьому сезоні. Його знайшли біологиня Марта Дзиндра та сисадмін Володимир Хомко.

Подробиці

«Моніторинг гнізд пінгвінів на нашому острові Галіндез – це частина щоденної роботи біологів, але от саме нині ми порахували за днями, що з перших яєць якраз мають почати вилуплюватися пінгвінята. Перевірили гнізда на мисі Пінгвін-поінт, де в листопаді виявили найперші яйця, але там було тихо. Потому вирушили на сусідній мис Піджн-поінт. Підійшли до гнізд, затихли – і тут почули зовсім тоненький голосок малечі, а відтак – побачили й горду матусю», – розповіла про знахідку Марта Дзиндра.

Зазначають, що пташеня неймовірно миле, сіреньке й зовсім крихітне, але вже тоненько пищить.

На острові найпоширенішим видом є субантарктичні пінгвіни, йдеться в дописі Національного антарктичного наукового центру.

Перший місяць життя малюки залишатимуться в гніздах, їх по черзі грітимуть, захищатимуть та годуватимуть батьки. Потому дитинчата почнуть об’єднуватися в ясла, щоб уже і мама, і тато могли одночасно ходити за крилем в океан. Також десь за місяць відбуватиметься процес линьки: сірий пушок пташенят змінюватиметься на звичне чорно-біле пір’я.

Працівники станції обіцяють показати все на фото і відео, а наразі вітають першачка і бажають йому рости міцним здоровим пінгвіном.

Також зазначається, що біля станції почався справжній пінгві-бум: малюки стали вилуплюватися з яєць в різних частинах острова, і в цей момент їх там уже до десятка.

Читайте наш великий текст про життя українців на станції «Академік Вернадський»: ми розпитали їх про досліди, робочі будні, посиденьки в барі, антарктичний футбол і багато іншого.

Фото: Марта Дзиндра та Сергій Глотов

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь