Спецпроєкти

«Мирний-21». Дивіться трейлер нового фільму Ахтема Сеітаблаєва, що вийде в прокат у лютому 2023-го


Фільм Ахтема Сеітаблаєва «Мирний-21» – це історія спротиву Луганського прикордонного загону російським диверсійним угрупуванням у 2014 році. Вихід стрічки творці планували приурочити до Дня українського прикордонника у квітні 2022 року, натомість вихід у широкий прокат заплановано на 22 лютого 2023 року.

Зараз вже можна подивитися тизер-трейлер фільму:

У стрічці йдеться про події червня 2014 року, які відбулися на прикордонні Луганщини. Тоді російські спецслужби та сепаратисти намагалися схилити бійців луганського прикордонного загону зрадити Батьківщину. рф намагалася повторити кримський сценарій: захопити українські території без бою. Попри відсутність досвіду, за рішенням чинного командира загін вступив в бій. 

За словами режисера та генпродюсера Ахтема Сеітаблаєва, стрічка присвячена загиблому Паші Лі, який зіграв капітана Осіріса і для якого ця роль стала останньою.

Актор та композитор Паша Лі

Про знімання і прем’єру

Над «Мирним-21» працювали одразу три сценаристи. Ярослав Яріш та Сергій Касторних – досвідчені автори, а ось Анатолій Коцюрба вперше спробував себе у цій роли. Анатолій – чинний полковник Державної прикордонної служби. Його запросили, аби максимально точно й коректно показати на екрані специфіку військової служби.

Знімання стартували у вересні 2021 року. Стрічку фільмували у Києві та у Військовій частині міста Васильків Київської області (Об’єднаний навчальний центр Повітряних Сил).

Наразі фільм знаходиться на етапі постпродакшену.

01/4

У фільмі знялися: Андрій Самінін, Максим Девізоров, Євген Ламах, Роман Ясіновський, Віктор Жданов, Олексій Тритенко, Марія Штофа, Лорена Колібабчук, Павло Лі, Андрій Мостренко, Лариса Руснак, Зоя Власенко, Сергій Фролов, Ігор Димов, Олег Стефан, Анатолій Ященко, Богдан Жданов, Олександр Бегма, Євген Черніков, Ярослав Безкоровайний, Марія Головацька, Олександр Кравченко, Віталій Бельський, Віталій Крапива.

Прем’єру «Мирний-21» запланували на 22 лютого 2023 року.

Раніше ми розповідали, що на Netflix з’явилися ще сім українських фільмів: от які саме.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь