Спецпроєкти

«Інформація про біографію автора не є достовірною». У ВСЛ пояснили, чи співпрацюватимуть з Доржем Бату після скандалу


«Видавництво Старого Лева» прокоментувало співпрацю з письменником Доржем Бату (справжнє імя Андрій Васильєв), книжки якого видавало кілька років.

У видавництві зазначили, що протягом співпраці причин сумніватися у правдивості слів Бату, зокрема посаді та роботі, яку він виконує, у них не було. Проте після скандалу (письменника звинуватили, що він вигадав свою роботу в NASA) попросили автора підтвердити факти з його біографії.

«На жаль, прямої відповіді та підтвердження цієї посади від Доржа Бату ми не отримали. Натомість він написав: “На момент виходу книжки я працював у компанії – приватного контрактора НАСА”», – пояснюють у ВСЛ.

У дописі видавництва зазначено, що введення їх в оману та відсутність прямих відповідей суперечить їхнім цінностям, тому вони вирішили припинити співпрацю з автором.

«Книжки авторства Доржа Бату не додруковуватимуться. Книжки “Франческа. Повелителька траєкторій”, “Франческа. Володарка офіцерського жетона”, які вже є в наявності, будуть промарковані, як такі, в яких “Інформація про біографію автора не є достовірною”», – йдеться в коментарі ВСЛ.

У видавництві вибачилися за введення в оману читачів та загалом аудиторії.

На момент публікації цієї статті Бату поки не прокоментував припинення співпраці з ВСЛ.

Передісторія

На днях письменник Дорж Бату (справжнє ім’я Андрій Васильєв) був вимушений виправдовуватися після звинувачень у містифікації власної біографії.

Блогер та співзасновник «Демократичної сокири» Віктор Трегубов заявив – Бату насправді ніколи не працював у NASA, як він до цього розповідав, і усі історії, пов’язані зі співпрацею з космічним агентством, вигадані. За словами Трегубова, автор також заблокував його після уточнювальних питань про роботу з NASA.

Дорж Бату пояснив, що востаннє спілкувався з Трегубовим кілька років тому і не блокував його в соцмережах. Також він відкинув і інші звинувачення журналіста і блогера. У видавництві ВСЛ заявили, що довіряють своєму авторові і не мали нагоди сумніватися в його словах.

Розбір конфлікту з коментарями всіх сторін можна почитати за посиланням.

 

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь