Спецпроєкти

Українцям недоступна двофакторна авторизація у Twitter, на відміну від росіян: чому так


Українські користувачі не можуть увійти у Twitter, використовуючи свої мобільні номери. Двофакторна авторизація не працює: соцмережа більше не надсилає коди для юзерів з українськими номерами.

Подробиці

У неділю новоспечений власник Twitter Ілон Маск анонсував «сюрприз для ботів».

Уже невдовзі у Twitter заблокували трафік приблизно 30 мобільних операторів по всьому світу. Це відрізало доступ до сотень тисяч акаунтів користувачів насамперед в азійсько-тихоокеанському регіоні.

На проблему з авторизацією українців у Twitter вже звернули увагу, проте сам Маск поки ніяк це не прокоментував:

Як зазначає Platformer, після того, як користувачі зі всього світу почали скаржитися на проблему, Twitter почав розблокувати окремих операторів У повідомленнях від сапорту соцмережі йшлося про збій, викликаний «змінами в конфігурації маршрутизації». Для українців двофакторна авторизація залишається недоступною – водночас у росіян з нею проблем немає.

Поки що невідомо, чи є ця проблема технічною або ж, як думають деякі користувачі соцмережі, дрібною помстою Маска за коментарів українців під його твітами.

Йдеться про «мирний план» мільярдера щодо вирішення війни України з росією. В опитуванні у твітері Маск запропонував проголосувати за нейтральний статус України, Крим у складі рф та вибори в анексованих росією регіонах під наглядом ООН. У відповідь новий власник Twitter отримав тисячі коментарів щодо неприпустимості такого вирішення повномасшабної війни.

Раніше ми повідомляли, що Twitter розпустив Раду з довіри та безпеки: ось тут можна почитати про це докладніше.

 

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь