Спецпроєкти

В «Дії» доступна послуга єОселя: пільговий кредит від держави на житло – хто може отримати


У застосунку «Дія» можна подати заявку на участь у програмі єОселя. Це державна пільгова іпотека від держави зі ставкою 3%. Про це повідомляє Мінцифри.

Подробиці 

Через війну багато українців втратили житло або ж їхні домівки постраждали від російських атак. Держава ставить перед собою завдання зробити так, щоб українці мали змогу придбати нове житло за вигідними умовами і якомога швидше повернутися в рідні домівки. 

«Послуга єОселя в Дії повністю змінює уявлення про отримання іпотеки. Раніше для цього потрібно було ходити в банки, комунікувати з працівниками, збирати документи. Ми спростили процес отримання рішення про суму іпотеки до кількох кліків і зробили технологічно складну послугу непомітною для користувача», — зазначив Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

За програмою єОселя можна отримати кредит на житло: 

– пільгова відсоткова ставка;

– максимальний термін кредитування — до 20 років;

– мінімальний перший платіж — не менше ніж 20% від суми.

Кому доступна програма?

На першому етапі послуга доступна для військовослужбовців за контрактом, захисників України, силовиків та членів їхніх сімей, а також медиків, педагогів, науковців, які працюють у державному та комунальному секторах.

Українці, які відповідають вимогам програми, можуть подати заявку на участь в програмі в Дії і отримати кредит на купівлю житла. Скористатися послугою можна в кілька кліків, майже всі дані для заявки підтягнуться з реєстрів. 

Раніше ми розповідали про нові послуги в «Дії» – тепер можна змінити місце проживання ВПО та скасувати цей статус.

 

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь