Спецпроєкти

Живе нагадування про війну: навпроти Міжнародного суду ООН курсуватиме «український» трамвай


У Гаазі з’явився трамвай з українським дизайном, який закликає підтримати фандрейзингову платформу UNITED24, започатковану Президентом Володимиром Зеленським. Про це повідомляє Укрінформ. 

Подробиці 

Першим містом, де на рейс вийшов трамвай з унікальною українською айдентикою, став Відень. Пізніше ще два тролейбуси з таким дизайном були запущені у Вільнюсі.

В основу дизайну трамваїв у Гаазі та Відні, а також тролейбусів у Вільнюсі закладено елементи графічних робіт українського дизайнера Георгія Нарбута, творця перших українських банкнот та поштових марок. 

«Жовто-блакитний трамвай в Гаазі – це живе нагадування про те, що поруч, в Європі, є незламний народ, який бореться за свою незалежність і потребує допомоги. Будь-яка пожертва чи фінансовий внесок на платформу United24 є неоціненним жестом підтримки України» , – сказав посол України в Нідерландах Максим Кононенко.

Волонтери зробили ставку на брендування громадського транспорту в європейських містах як ефективний та нестандартний спосіб візуалізації України та залучення додаткової фінансової підтримки.

У попередньому матеріалі, ми розповідали, що на вулицях Києва з’явилися постери від українських школярів з ключовими меседжами їх бачення відбудови країни після перемоги. 

 

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь