Спецпроєкти

Чи можливо отримати повістку в метро і хто може її вручати – пояснює голова КМВА


Про обсяги бронювання військовозобов’язаних та регулювання місць вручення повісток розповів в інтерв’ю ТСН керівник Київської міської військової адмінстрації Сергій Попко.

Подробиці 

Скільки киян наразі мають «бронь»?

Обсяги бронювання військовозобов’язаних визначаються враховуючи встановлене мобілізаційне замовлення. Міська воєнна адміністрація не веде статистики, хто отримав відстрочку від мобілізації, тож точну кількість киян, які мають «бронь», назвати не може.

Де можна отримати повістку?

Законодавством чітко не регламентується місце, де повинна вручатися повістка – тобто її можуть вручити в будь-якому місці.

Повістка обов’язково має містити підпис керівника територіального центру комплектування, соціальної підтримки і мокру печатку. Також мають зазначатися дата вручення, адреса військкомату та час, в який потрібно туди звернутися.

Хто може вручити повістку?

Співробітник територіального центру комплектування та соціальної підтримки, а також уповноважені особи ОМС, керівники підприємств/установ/організацій, зокрема закладів освіти, фізичні особи-підприємці, управителі багатоквартирних будинків.

Наприкінці грудня 2022 року Кабмін ухвалив постанову про організацію та ведення військового обліку. Згідно з нею в Дії має з’явитися новий сервіс – електронний військовий квиток.

У попередньому матеріалі ми розповідали, коли в Дії з’явиться електронний військовий квиток і чи надходитимуть повістки через застосунок. 

 

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь