Спецпроєкти

​​Діджиталізація майбутнього: Естонія запускає застосунок mRiik на базі «Дії»


Естонія переймає українські технології та досвід цифровізації держпослуг і запроваджує застосунок на базі «Дії». Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров. 

Подробиці 

З початку роботи Мінцифри співпрацювало з урядом Естонії та переймали їхній досвід цифровізації. Команда «Дії» поділилася кодом застосунку та підходами до UX/UI дизайну з естонськими розробниками. 

У лютому mRiik запускається для тестувальників. Повноцінний запуск роботи додатку планується на середину 2023 року. 

Раніше ми розповідали, що у США можуть запровадити застосунок, подібний до української «Дії». Про це повідомила адміністраторка агентства з міжнародного розвитку USAID Саманта Павер під час Всесвітнього економічного форуму в Давосі.

USAID планує обговорити потенційне використання застосунку як шаблону для створення власних програм, додала Павер. Також зацікавленістю подібним застосунком висловила Молдова.

Нагадаємо, застосунок «Дія» з’явився в Україні у 2020 році. Його функціонал поступово розширювався навіть після початку повномасштабного вторгення – з’явилися додаткові інструменти, як-от звітування про збитки від російських ударів.

 

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь