Спецпроєкти

«Дія» в інших країнах: США можуть запровадити застосунок, подібний до українського


Сполучені Штати Америки думають про запровадження цифрових документів, як-от у застосунку «Дія». Про це виданню Axios повідомила адміністраторка агентства з міжнародного розвитку USAID Саманта Павер у кулуарах щорічної зустрічі Всесвітнього економічного форуму в Давосі.

В інтерв’ю Павер розповіла, що USAID надав виділив кошти для Мінцифри на допомогу розробки «Дія». Додатково агентство надало 8,5 млн доларів для розширення сервісів програм під час повномасштабної війни.

Україна готова поділитися своїм підходом і технологіями з іншими країнами, і USAID планує обговорити потенційне використання застосунку як шаблону для створення власних програм, додала Павер. Тож «Дія» в інших країнах, а саме її аналоги, можуть стати реальністю. Зокрема зацікавленістю подібним застосунком висловила Молдова.

Саманта Павер додала – застосунок, який дозволяє громадянам подавати податкові декларації або отримувати доступ до свідоцтв про народження, не втрачаючи часу в чергах, може стати одним з відчутних покращень для багатьох держав.

Нагадаємо, застосунок «Дія» з’явився в Україні у 2020 році. Його функціонал поступово розширювався навіть після початку повномасштабного вторгення – з’явилися додаткові інструменти, як-от звітування про збитки від російських ударів.

У Мінцифрі зазначають, що станом на минулий місяць майже 18,5 мільйонів людей – значна частина дорослого населення – користувалися останньою версією «Дії».

Цьогоріч у застосунку анонсували кілька нових послуг, зокрема подачу заяви про шлюб і отримання витягу з ЄДР.

Також ми повідомляли, що Мінцифра звернулася до Open AI з проханням розблокувати ChatGPT для українців. Ось чому новітня розробка недоступна в нашій країні.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь