Спецпроєкти

Гурт ТНМК презентував кліп про мінну безпеку – відео


«ТНМК» за підтримки фонду «Східна Європа» та ДСНС України випустили пісню «Дивись, куди ідеш» та анімаційний кліп.

Подробиці 

«Дивись, куди ідеш» – гасло для всіх українців на деокупованих від російської навали територіях і у відносно безпечних регіонах країни. Міни, розтяжки, гранати, нерозірвані снаряди й інші вибухові пристрої несуть смертельну загрозу, йдеться в описі до відео.

Кліп до треку створений ілюстратором та коміксистом Олександром Корешковим у стилі аніме.

 

«Пріоритетом для ДСНС, окрім розмінування, є доведення правил безпечної поведінки у разі виявлення вибухонебезпечних предметів. Базово українці можуть дізнатися про мінну небезпеку з новин чи інших інформаційних матеріалів, але нагадувати про обережність потрібно щодня. Чим частіше українці будуть повторювати правила мінної безпеки — хоч і у форматі пісні — тим краще», — розповіли музиканти ТНМК.

Проєкт реалізований за підтримки Фонду Східна Європа у співпраці з ДСНС України в межах програми «Дивись під ноги!», що фінансується DanChurchAid, та програми «Спільнодія» – за фінансування ЄС.

На початку 2023-го року премʼєр-міністр Денис Шмигаль розповідав, що площа мінних полів в Україні становить 250 тисяч км². Для порівняння: площа Великої Британії — 243,6 тисячі км².

Раніше ми повідомляли, що в Україні створили пригодницький мультсеріал «Пес Патрон», який вчитиме дітей правилам безпеки під час війни.

 

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь