Спецпроєкти

Історія дорослішання на тлі розпаду СРСР. Українську стрічку «Ти мене любиш?» покажуть у програмі Берлінале


Ігровий фільм «Ти мене любиш?» режисерки Тоні Ноябрьової представить Україну у програмі Panorama Берлінського кінофестивалю.

Подробиці

«Ти мене любиш?» позиціонується як історія дорослішання 17-річної Кіри. На тлі розпаду СРСР і зародження нової країни дівчина також переживає розлучення батьків.

«Це особиста історія мого дорослішання та становлення покоління. Це моя пісня про прощання з дитячими ілюзіями й про відчайдушні пошуки кохання. Я хотіла, щоб аудиторія фізично відчула, як наше минуле вислизає, немов пісок крізь пальці. Моя Кіра – символ мого покоління, першого покоління незалежної України», – розповідає про фільм режисерка Тоня Ноябрьова. 

У фільмі зіграли Карина Химчук, Наталія Лазебникова, Олександр Жила та Максим Михайличенко.

До Берлінале стрічка взяла участь у Каннському та Стокгольмському  кінофестивалях на майданчиках Tallin Black Nights та Ukraine Now, які представляли сучасне українське кіно. Також її відібрали до офіційної програми Work in progress фестивалю у Сан-Себастьяні в Іспанії. 

Берлінський кінофестиваль відбудеться з 16 до 26 лютого 2023 року.

Раніше ми розповідали, що короткометражний фільм «Це побачення» (It’s a Date) відібрали до міжнародного конкурсу 73-го Берлінського кінофестивалю. «Це побачення» — перша ігрова стрічка режисерки Надії Парфан, яка є історію про життя в столиці країни, де триває повномасштабна війна.

 

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь