Спецпроєкти

Microsoft планує скоротити тисячі робочих місць – причини


Корпорація Microsoft має намір оголосити про масові скорочення у кадрових та інженерних підрозділах у середу. Про це повідомляє Reuters.

Подробиці

Британська телекомпанія Sky News повідомила з посиланням на джерела, що Microsoft планує скоротити близько 5% своїх робітників, або близько 11 000 посад.

Скорочення будуть значно більшими, ніж в минулому році, йдеться в повідомленні Bloomberg. Microsoft відмовилася коментувати ці повідомлення.

«З точки зору загальної картини, чергові скорочення в Microsoft свідчать про те, що ситуація не покращується, а скоріш за все продовжує погіршуватися», – зазначив аналітик Morningstar Ден Романофф.

Станом на 30 червня компанія мала 221 000 штатних працівників, у тому числі 122 000 у США і 99 000 за кордоном, згідно з документами.

Очікувані скорочення у Microsoft стануть останніми в технологічних компаніях США, таких як Amazon і Meta, що оголосили про звільнення працівників через зниження попиту та погіршення глобальних економічних прогнозів.

Раніше ми повідомляли, що Meta планує звільнити понад 11 000 співробітників в усьому світі. Засновник Meta пояснив – через макроекономічний спад, посилення конкуренції і проблеми з рекламою дохід компанії став набагато нижчим, ніж очікувалося. Через це відбуваються зміни в роботі: скорочення витрат, пільг та площі нерухомості; реструктуризація команд, зокрема звільнення частини співробітників.

 

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь