Спецпроєкти

У київському «Жовтні» покажуть історичну драму «Капо», присвячену темі Голокосту


До Дня пам’яті жертв Голокосту 27 січня у кінотеатрі «Жовтень» відбудеться спеціальний показ фільму «Капо». 

Подробиці 

У рамках «Клубу італійської кінокласики» розпочнуться покази 10 класичних фільмів від видатних італійських режисерів Фелліні, Антоніоні, Вісконті та інших. Всі фільми – переможці міжнародних та італійських регіональних кінофестивалів.

Першою покажуть історичну драму «Капо», присвячену темі Голокосту. Стрічку зняв володар «Золотого Лева» режисер Джилло Понтекорво в 1960 році. 

В центрі сюжету історія чотирнадцятирічної єврейської дівчинки Ніколь з Франції, яку разом з батьками відправляють до Освенціму. Ніколь з іншими полоненими бере участь у втечі, ставлячи під загрозу власне життя.

«Сьогодні потрібно як ніколи уважно ставитись до історичної пам’яті та вчитися відповідати на глобальні виклики, враховуючи трагічні уроки минулого, об’єднувати зусилля світової спільноти», – зазначив художній керівник «Молодість» Андрій Халпахчі.

Фільм демонструватиметься мовою оригіналу з українськими й англійськими субтитрами. 

Захід пройде за підтримки Посольства Італійської Республіки в Києві та Італійського інституту культури в Україні, організатор – Київський міжнародний кінофестиваль «Молодість».

27 січня  проголошено резолюцією Генеральної Асамблеї ООН, як Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту. Україна приєдналася до відзначення цієї дати у 2012 році. 

Саме в цей день у 1945 році війська Першого Українського фронту звільнили в’язнів найбільшого гітлерівського концтабору Аушвіц-Біркенау, розташованого поруч з польським містом Освенцім.

Раніше ми повідомляли, що у кінотеатрі «Жовтень» показували найкращі aрт-фільми року.  До програми ввійшли фільми, які в 2022-му стали подіями, лауреати міжнародних кінофестивалів і кінопремій, глядацькі гіти, а також ретроспектива світової кінокласики.

 

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь