Спецпроєкти

«Клондайк», «Стоп-Земля», «Носоріг»: у київському кінотеатрі «Жовтень» покажуть найкращі aрт-фільми року


22 грудня у столичному кінотеатрі «Жовтень» розпочнуться покази проєкту «Найкращі aрт-фільми року». До програми ввійшли фільми, які в 2022-му стали подіями, лауреати міжнародних кінофестивалів і кінопремій, глядацькі гіти, а також ретроспектива світової кінокласики.

Що можна подивитися

Українські стрічки

На великий екран повертається coming-of-age стрічка «Стоп-Земля» Катерини Горностай — тріумфатор минулорічної премії кінокритиків «Кіноколо». Рецензію на камерний фільм про шкільне кохання читайте отут.

Також у програмі – кримінальна драма «Носоріг» Олега Сенцова, заснована на реальних подіях українських 90-х.

Ще один український фільм у добірці — «Клондайк» Марини Ер Горбач, який номіновано від нашої країни на «Оскар». Фільм про подружжя, яке опинилося в епіцентрі катастрофи боїнгу MH17, вже отримав кілька міжнародних відзнак.

Зарубіжні стрічки

Також на великий екран повертається оскарівський номінант «Найгірша людина у світі» від норвезького режисера Йоакіма Трієра. Романтичну комедію називають влучним портретом покоління міленіалів, його цінностей і пошуків себе у світі.

Найкращий європейський документальний фільм (за версією Європейської кіноакадемії) «Маріуполіс 2» — портрет обложеного Маріуполя. Стрічку змонтували з уцілілих фрагментів відео, який відзняв у березні 2022 року литовський режисер Мантас Кведаравічюс до того, як його вбили російські військові.

Також у добірці:

  • комедія «Тріумф» Еммануеля Курколя,
  • мелодраматичний трилер «Коханці» Ніколь Ґарсії,
  • драма «Герой» Асгара Фархаді,
  • комедія «Я кохаю свого тата» Джеймса Моросіні,
  • драма «Маленька мама» Селін Сьямми.

З ретроспективної програми – містична драма «Інші» Алехандро Аменабара та романтична комедія «Краплі дощу на розпечених скелях» Франсуа Озона.

Найкращі арт-фільми 2022 року можна подивитися у київському кінотеатрі «Жовтень» вже з 22 грудня. Розклад показів – на сайті кінотеатру.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь