Спецпроєкти

Які продукти подешевшали в українських супермаркетах протягом року – інфографіка


Фахівці сервісу Zakaz.ua проаналізували ціни на товари у мережах супермаркетів МЕТRO, «Ашан», NOVUS, VARUS, «МегаМаркет», «Космос», «ЕКО маркет». Як змінилися ціни за рік, розповідаємо в матеріалі.

Подробиці 

У порівнянні з січнем 2022 року ціни впали на деякі овочі, горіхи та фрукти. 

Овочі 

Серед овочів борщового набору дешевше коштують капуста та буряк. Вартість буряка знизилась на 27% – 10-12 грн/кг в порівнянні з 13-20 грн. 

Білокачанна капуста впала в ціні на 6% та коштує 12-13 грн/кг. Молода капуста коштує дешевше на 40% – 29,9 грн/кг ( минулого року цінник – 50 грн/кг). 

У порівнянні з січнем 2022-го подешевшали салати «Лоло Бьондо» (на 22%), «Лоло Россо» (на 25%), «Радічіо» (на 12%) та «Фрізе» (на 7%). 

Цьогоріч вартість стебла селери коштує в середньому 89,9 грн/кг, що на 10% дешевше ніж минулого року. Також на 20% дешевше цьогоріч можна придбати свіжий корінь пастернаку.

Фрукти

Лідером в асортименті серед зниження цін стали кокоси – їх вартість впала на 23%. Також впав прайс на екзотичні фрукти гранаділла та ківі – на 7% та 15%. 

Крупи

Дешевше коштують у порівнянні з груднем гречка та пшоно. Середній цінник на гречку – 68,7 грн за кілограм. Мінімальна ціна на гречку у мережах – 56,40 грн. Кілограм пшона зараз коштує 27,85 грн. 

Промтовари

Найбільша кількість товарних позицій подешевшали серед непродовольчих товарів у категоріях:  «канцелярія,  «кухонне приладдя» ,  «домашній текстиль» ,  «сад і город»,  «інтер’єр» , а також  «товари для хоббі та відпочинку». 

Раніше ми розповідали, що мережі українських супермаркетів прибирають зі своїх полиць продукцію компанії Bonduelle. Причина – бренд продовжує працювати в рф, пояснюючи це«метою забезпечити доступ населення до основних продуктів харчування».

 

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь