Спецпроєкти

У музеї Metropolitan перейменували картину Дега «російські танцівниці» на «Танцівниці в українському вбранні»


Музей Metropolitan у Нью-Йорку змінив назву картини художника імпресіоніста Едгара Дега «російські танцівниці» на «Танцівниці в українському вбранні». Про це повідомила історикиня мистецтва та журналістка Оксана Семенік.

«Нарешті Metropolitan прочитав сто моїх листів, почув нас і танцівниці Дега в українському вбранні стали не russian dancers, як це було ще буквально декілька днів тому (!), а Dancers in Ukrainian Dress», – написала історикиня у соцмережах. 

Музею Metropolitan знадобився майже рік для перейменування. 

Передісторія: У березні 2022-го року Національна галерея у Лондоні перейменувала картину Дега «російські танцівниці» на «Українські танцівниці». Галерея стала першою інституцією, яка змінила назву картини Дега, повідомляє Українська Правда. 

Тоді українська художниця Маріам Найєм розповіла, що надіслала листи до лондонської галереї, а також до музею  Getty та музею Metropolitan, де зберігаються картини Дега з танцівницями в українських національних костюмах, названі Russian Dancers.

Фото: Оксана Семенік

Раніше ми розповідали, що в Англії засудили двох екоактивістів, що приклеїлися до картини Ван Гога «Персикові дерева у цвіту». 

 

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь