Спецпроєкти

Find Refuge – платформа для допомоги постраждалим від війни українцям. Як стати волонтером або отримати консультацію


Україно-британська IT-ініціатива Project Ukraine започаткувала платформу Find Refuge для допомоги українцям, які постраждали від російської агресії. 

Подробиці

Find Refuge дає можливість надати та отримати допомогу за напрямами:

  • рекомендації щодо працевлаштування, 
  • медичні поради, 
  • психологічну та юридичну допомогу тощо. 

«Опинившись у незнайомому місці, вимушені переселенці зіштовхуються з чималою кількістю проблем – часом навіть у побутових ситуаціях, адже не знають, де шукати лікаря, як оформити дитину в садок тощо. Саме для тих випадків створено Find Refuge. Ми зробили так, щоб надавати та отримувати допомогу було зручно та просто – як викликати таксі онлайн», – зазначає співзасновник Project Ukraine Артур Корвін Пауеллс. 

Як отримати допомогу

Щоб отримати консультацію потрібно зареєструватися на сайті та зробити запит. 

Модератори аналізують запити та в онлайн-чаті зв’язують шукача допомоги з компетентним волонтером, який перебуває в тому ж регіоні. 

Як стати волонтером

Волонтерами на Find Refuge можуть стати охочі з усього світу. Для цього  потрібно мати вільний час, компетенцію у певній сфері та зареєструватися Find Refuge. 

Після року повномасштабного вторгнення рф понад 13 мільйонів українців вимушено покинули свої домівки. Серед них майже вісім мільйонів зареєстровані в Європі та понад п’ять мільйонів залишається в Україні.

Раніше ми розповідали, скільки вимушених переселенців планують повернутися додому. 

 

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь