Спецпроєкти

Компанія Moomin Characters заборонила використання образів мумі-тролів в росії


Правовласник творів фінської мисткині Туве Янссон, компанія Moomin Characters, не продовжуватиме ліцензію на використання образів мумі-тролів у росії. Нові ліцензії також не видаватимуть, повідомляє низка російських ЗМІ, зокрема VPost із посиланням на представника компанії.

У виданні повідомляють – Moomin Characters ухвалила таке рішення у зв’язку з антиросійськими санкціями і виходячи з власної позиції компанії.

Товари з ліцензією Moomin продаються в багатьох країнах світу

Внаслідок скасування ліцензії на використання образів мумі-тролів найбільший московський торговий центр «Афімол» не зможе провести дитяче свято «Весняний фестиваль мумі-тролів».

Мумі-тролів придумала письменниця і художниця Туве Янссон. У 1958 році мисткиня зі своїм братом Ларсом заснувала компанію Moomin Characters, якою зараз керують родичі Янссон. Компанія займається випуском різноманітного мерчу з героями книжок письменниці.

Туве Янссон з іграшковим мумі-тролем

Велику статтю про Туве Янссон, її життя та творчу кар’єру можна почитати за цим посиланням. Також ми створили тест, який допоможе дізнатися, хто ти зі всесвіту Мумі-тролів.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь