Спецпроєкти

Меta розпочинає другу хвилю скорочень працівників


Компанія Meta запустила нову хвилю скорочень 1 500 співробітників у сфері рекрутингу та HR, повідомляє Bloomberg.

Подробиці 

Під час внутрішньої зустрічі зі співробітниками співзасновник і гендиректор компанії Марк Цукерберг заявив, що економічний клімат скорочень і реструктуризації може тривати «багато років».

Про першу хвилю скорочень у рамках другої хвилі керівництву Meta об’явили вранці, 16 березня, розповіли джерела.

14 березня Цукерберг заявив, що компанія планує звільнити близько 10 000 співробітників і закрити 5 000 відкритих вакансій. З огляду на новий раунд звільнень очікується, що загальні витрати за весь 2023 рік будуть у діапазоні 86-92 мільярдів доларів.

У листопаді компанія скоротила 11 000 людей, що прирівнює 13% всього персоналу.

Раніше Цукерберг повідомив співробітникам, що ті скорочення були більше пов’язані з продуктивністю, але останні скорочення були викликані фінансовими потребами, кажуть джерела.

Представник Meta відмовився коментувати скорочення.

У попередньому матеріалі ми повідомляли, що дохід голови Meta Марка Цукерберга зріс на $12,5 млрд другого лютого, що стало найбільшим одноденним зростанням його статків.

До того Цукерберг заявив, що листопадове скорочення 11 тисяч робочих місць, було «лише початком» його планів з оптимізації. За його словами, компанія спрямувала більше ресурсів на рекламні і бізнес-платформи та довгострокове бачення метавсесвіту.

 

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь