Спецпроєкти

Takflix випускає перший фільм власного виробництва: про що стрічка?


Онлайн-кінотеатр Takflix запустив власне кіновиробництво. Першою стрічкою стала документалка «Голубівники Києва» від творців «Вхід через балкон».

Фільм розповідає про киян, пристрастю яких є розведення голубів. Столичні пенсіонери Марк, Марат та Григорій живуть у спальних районах Лівого берега і тримають маленькі голубівні. Щодня чоловіки доглядають за своїми птахами поруч з домом, а раз на рік збираються з іншими голубівниками на пташиних ринках.

01/3

Стрічку знімали влітку 2022-го року на Русанівці, Дарниці, а також в Бородянці під Києвом. Над зйомками працювала команда, що раніше створила «Вхід через балкон» — режисер Михайлов Волков і продюсер Роман Блажан.

Для музичного оформлення фільму використали композиції ВІА «Кобза» з 1970-х та «Симфонію №1» Михайла Вербицького, автора музики Гімну України.

«Коли ми знімали фільм «Вхід через балкон», у одному з дворів злетіли голуби. Їх запустив Григорій, герой майбутньої стрічки. Після нашого знайомства я відвідав пташиний ринок у Бородянці, де зібралися майже всі голубівники Києва. 

Там зустрів Марка Борисовича, почав знімати його та птахів. Через 10 хвилин до мене почали підходити інші чоловіки і казати: «Нас та наших голубів познімай теж». Так я вирішив показати, що чиєсь хобі може бути сенсом життя», — розповідає режисер Михайло Волков.

«Голубівники Києва» — перший фільм з циклу Takflix Original власного виробництва онлайн-кінотеатру Takflix. Наступним фільмом циклу стане «Це побачення» Надії Парфан, який отримав спеціальну відзнаку журі на цьогорічному Берлінале.

Стрічку можна безкоштовно подивитися на сайті Takflix з території України до 30 березня.

Раніше ми повідомляли, що Takflix презентував добірку жіночої анімації – 10% з квитка передадуть «Повернись живим».

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь