Спецпроєкти

Родина Шумахера подає до суду через «інтерв’ю», згенероване ШІ


Сім’я чемпіона Формули-1 Міхаеля Шумахера планує подати до суду на журнал, який опублікував «інтерв’ю» зі спортсменом, згенероване штучним інтелектом, повідомляє BBC. 

Подробиці 

Міхаель Шумахер зазнав серйозних травм голови у результаті нещасного випадку у грудні 2013 року. Він був введений у стан штучної коми і повернувся додому у вересні 2014 року. Відтоді сім’я не розголошує інформацію про його стан здоров’я.

Видання Die Aktuelle розмістило  на обкладинці останнього випуску фотографію гонщика свого під заголовком «Міхаель Шумахер, перше інтерв’ю». Під заголовком підпис: «Це звучало оманливо реально», а у статті з’ясовується, що цитати були створені за допомогою ШІ.

Стаття була створена за допомогою програми під назвою character.ai, яка штучно згенерувала «цитати» Шумахера про його здоров’я та сім’ю.

«Я можу з допомогою моєї команди фактично стояти самостійно і навіть повільно пройти кілька кроків. Моя дружина і мої діти були для мене благословенням, і без них я б не впорався», – йдеться в матеріалі.

Сім’я підтвердила інформаційному агентству Reuters, що планує вести справу в судовому порядку.

У документальному фільмі Netflix 2021 року дружина Шумахера Корінна розповіла: «Ми живемо разом вдома. Ми проходимо терапію. Ми робимо все можливе, щоб Міхаелю стало краще, щоб йому було комфортно, і щоб він просто відчував нашу сім’ю, наш зв’язок».

Раніше ми розповідали, що переможець відмовився від нагороди Sony World Photography Award 2023, заявивши, що роботу згенерував ШІ.

 

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь