Спецпроєкти

Sony World Photography Award 2023: переможець конкурсу відмовився від нагороди, заявивши, що роботу згенерував ШІ


Робота німецького художника Бориса Ельдаґсена під назвою «Псевдомнезія: електрик», що була створена за допомогою штучного інтелекту, перемогла на конкурсі Sony World Photography Award минулого тижня, повідомляє BBC. 

Подробиці 

Фотограф повідомив про перемогу на своєму сайті та відмовився від призу, зізнавшись, що зображення згенерував штучний інтелект.

«Дякую, що вибрали моє зображення та зробили цей момент історичним, оскільки це перше зображення, створене штучним інтелектом, яке перемогло у престижному міжнародному конкурсі фотографії» , – написав він.

Фотограф також додав – він подав це фото на участь, щоб перевірити готовність конкурсів розпізнавати продукти штучного інтелекту.

Організатори премії уточнили, що Ельдагсен підтвердив співавторство штучного інтелекту, перш ніж фотографа оголосили переможцем.

Водночас організатори заявили, що «призупинили співпрацю» з Ельдагсеном та усунули його з конкурсу, оскільки він вирішив відмовитися від нагороди.

У попередньому матеріалі ми розповідали, що фотограф Євген Малолєтка став переможцем World Press Photo у категорії «Європа. Історії» з серією світлин «Облога Маріуполя».

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь