Спецпроєкти

Пол Маккартні заявив, що для створення останньої пісні Beatles використовували ШІ


Штучний інтелект використовувався для створення останньої пісні Beatles, повідомив Пол Маккартні.

Музикант заявив, що скористався цією технологією, щоб «витягнути» голос Джона Леннона зі старого демо та завершити пісню, яка була записана десятиліттями тому.

За словами Маккартні, цей запис Beatles буде випущений пізніше цього року. Він не розкрив назву пісні, але ймовірно, це буде композиція Леннона під назвою «Now and Then», яка була записана в 1978 році. Це демо було одним з кількох треків на касетах під назвою «For Paul», які Леннон записав перед своєю смертю у 1980 році.

Пізніше ці касети були передані Маккартні вдовою Леннона, Йоко Оно.

Ідея використання штучного інтелекту для відтворення запису виникла під час роботи над документальним фільмом Пітера Джексона «Повернись». За допомогою спеціально розробленого штучного інтелекту редактор діалогів Еміль де ла Рей зміг виділити голоси Beatles та відокремити їх від фонового шуму.

Цей процес дозволив Маккартні «дуетувати» з Ленноном під час свого останнього туру, включаючи виступ на фестивалі у Гластонбері, а також створити нові мікси альбому Beatles «Revolver» з об’ємним звучанням, який вийшов минулого року.

Пол Маккартні пояснив, що завдяки штучному інтелекту вони змогли очистити голос Леннона з демо-версії та звести пісню, як це робиться зазвичай.

Раніше ми повідомляли, як музикант Нік Кейв відреагував на пісню, написану ШІ «у стилі Ніка Кейва».

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь