Спецпроєкти

Відповідати вимогам часу: як прокачати скіли, аби отримати бажану роботу в IT


Цифрові інструменти стають усе більш популярними, а попит на діджитал-професії стрімко зростає. Виклик сьогодення – постійно рухатись та набувати актуальні навички, щоб відкривати нові кар’єрні шляхи у технологічному світі.

Разом з корпорацією Microsoft Ukraine ми пояснюємо, чому навчання може допомогти забезпечити перевагу на ринку праці,  відкрити нові горизонти та можливості для професійного розвитку. Також ділимось добіркою найактуальніших технологічних професій/ навичок і розповідаємо, як їх швидко опанувати. 

Динамічний світ IT

Світ IT щодня змінюється і швидко прогресує: з’являються нові технології, мови програмування та інструменти. Через це у сфері конкуренція є високою і опанування нових інструментів, покращення своїх hard та soft skills можуть забезпечити перевагу на ринку праці. 

Бути у сфері та зростати або тотально змінити свою діяльність і опанувати нову позицію. У топ найбільш популярних для перекваліфікації входять професії у сферах ІТ та дизайну. 

Затребувані професії інтенсивно розвиваються та вимагають моніторингу останніх тенденцій і інновацій. Більше компетенцій збільшують шанси отримати перспективну посаду з високою заробітною платою. Тож отримання нових знань та навичок допоможе відкрити перспективи кар’єрного розвитку. Але як обрати свою професію серед різноманіття технологічних посад та швидко опанувати її? 70% усіх опитаних українців зазначають, що  бачать рішення для оволодіння нового фаху за допомогою освітніх курсів.

Від цифрової грамотності до базових технічних навичок

Microsoft разом з LinkedIn та GitHub запустили глобальну ініціативу   Free Learning Paths for Top Jobs з 350 безкоштовними курсами. Курси допоможуть знайти актуальну технічну професію або покращити базові цифрові навички для затребуваних вакансій. 

Корпорація Microsoft бачить місію своєї діяльності у тому, щоб надати можливість кожній людині на планеті досягати більшого та забезпечити доступ до необхідних навичок, технологій, аби досягти професійного успіху. 

Ініціатива вже допомогла понад 80 мільйонам людей по всьому світу отримати доступ до цифрових та базових навичок. Минулого року корпорація Microsoft провела підвищення кваліфікації більше 141 тис. залучених учнів з України. 

Для кого програма може бути корисна:

  • для тих, хто змінює кар’єру та прагне опанувати нову професію;
  • для тих, хто хоче актуалізувати та поглибити вже здобуті знання;
  • для тих, хто потребує сучасних цифрових та персональних навичок. 

Які оновилась ініціатива цього року

Ініціатива перманентно вдосконалюється та доповнюється  новими курсами, навчальними програмами та тренінгами. 

Цьогоріч до  Free Learning Paths for Top Jobs додали:

  • Шість нових сертифікатів «Основи кар’єри», які допоможуть  у майбутньому шукачам роботи продемонструвати необхідні навички роботодавцям;
  • безкоштовні базові навчальні програми «Навички для роботи» за напрямками: «Цифрова грамотність», «Продуктивність», Soft Skills та «Підприємництво».

Курси з яких IT-професій  доступні для українців 

  • Administrative professional

Ви зможете опанувати базові навички, необхідні для виконання адміністративних функцій, включаючи комунікацію, writing, тайм-менеджмент та обов’язкові компетенції для роботи з програмним забезпеченням.

  • Project Manager

Дізнатися, як ефективно керувати проєктами за допомогою планування та комунікації, а також вивчити інструменти управління у Microsoft 365.

  • Business analyst

Вивчити основні концепції бізнес-аналізу та зрозуміти ключові процеси. Попрактикуватись у використанні програмних інструментів для розв’язання типових задач бізнес-аналізу.

  • Systems administrator

Навчитися управлінню локальними, хмарними, фізичними та віртуальними сервісами до безпеки зберігання даних.

  • Data analyst

Відкрити основні концепції, що використовуються в аналізі даних, та попрактикуватись у використанні програмних інструментів для аналізу та візуалізації даних.

  • Software Developer

Зрозуміти основні поняття та структуру мов програмування та дізнатись, як їх застосовувати на практиці. 

Навчальні курси доступні англійською, французькою, німецькою, іспанською, португальською, китайською, японською та арабською мовами.

Як курси можуть вплинути на подальшу кар’єру 

Освітні сертифікати можуть відіграти ключову роль у пошуку роботи та допомогти шукачам продемонструвати свої навички потенційним роботодавцям. За останні два роки кількість користувачів LinkedIn, які додали сертифікати до свого профілю, збільшилася на 44%.

Завдяки ініціативі Free Learning Paths for Top Jobs кожен може пройти курс та по завершенню отримати сертифікат, необхідний для кар’єрного розвитку. Також після завершення курсів студенти отримають спеціальний значок LinkedIn, який підтвердить навчання, що може стати великою перевагою під час пошуку бажаної  роботи. 

Навчання та професійний розвиток в сфері IT є важливими складовими, щоб крокувати у ногу зі швидко мінливим технологічним світом, аби забезпечити конкурентну перевагу і реалізувати свій потенціал у сфері майбутнього.

 

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь