Спецпроєкти

Історія української боротьби від А до Я: у Projector Foundation створили культурний проєкт


Projector Foundation у партнерстві з фундацією ЗМІN та компанією MacPaw створили культурний проєкт «Шрифтова Абетка української ідентичності».

Подробиці 

Сайт з інтерактивною абеткою української мови покликаний популяризувати модерні шрифти, які створюють українські дизайнери, і розповісти про символи нашої державності.

Сторінка кожної літери оформлена одним з українських новітніх шрифтів з доданим профайлом авторів шрифтів та посиланням на ліцензійне використання. Дизайн проєкту розробила студія Obys.

Окрім історій про те, як українські дизайнери створювали шрифти, Абетка відкриє 33 статті про події, постаті, символи та знаки.

Дизайнерські постери Абетки можна буде побачити київських закладах Зиґзаґ, Дилетант, Дублер, First Point, коворкінгах Peremoga, Generator, книгарнях «Книжковий Лев», Zakapelok, фітнес студії Integral, шоурумі Kapsula та інших місцях.

Ознайомитися з проєктом можна на сайті за посиланням.

Раніше ми повідомляли, що команда Projector Institute оголосила про запуск власного паблішингу, який створюватиме періодичні видання. Головною редакторкою видавництва стане  Анна Карнаух.

У великому спецпроєкті «Візуальний код українців» ми разом з експерткою каліграфії, художньою графікинею та викладачкою школи «Арт і Я» Веронікою Чебаник розповідали про етапи формування української писемності, трансформацію абетки та аналізували почерк видатних українців.

 

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь