Спецпроєкти

На виставці у США прибрали всі згадки про Джоан Ролінґ – подробиці


Музей попкультури в Сіетлі прибрав всі згадки про письменницю Джоан Ролінґ з виставки «Фентезі: світи міфу та магії», а також видалив її зображення із Зали слави наукової фантастики та фентезі. Про це повідомляє видання Sky News.

Подробиці 

Напередодні керівник експозиції Кріс Мур, який є трансгендерною людиною, завив, що «у світі Гаррі Поттера є певна холодна, безсердечна істота, яка висмоктує радощі, і цього разу це не дементор».

Передісторія: у 2020 році Джоан Ролінґ процитувала у своїх соцмережах статтю, в якій йшлося про «людей, які менструюють», зауваживши, що це про жінок. Твіт викликав хвилю невдоволення з боку трансспільноти та інших людей, які її підтримують.

Керівництво музею підтвердило рішення прибрати згадки про письменницю, заявивши, що вони «ґрунтуються на емпатії, співпраці та розширенні можливостей і прагнуть створити можливості для недостатньо представлених голосів у секторі мистецтва та культури» протягом наступних трьох років.

«Зараз куратори вирішили прибрати всі її артефакти з цієї галереї, щоб зменшити її вплив. Це не ідеальне рішення, але це те, що ми змогли зробити в короткостроковій перспективі, поки визначалися з довгостроковими практиками», – йдеться у повідомленні.

Раніше ми розповідали, що ПЕН-Америка закликала Елізабет Ґілберт дописати книжку про Сибір, вихід якої авторка скасувала, щоб підтримати Україну.

 

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь