Спецпроєкти

Спартак Суббота видалив свій YouTube-канал і відмовився від логотипу, на який не мав прав


Блогер Спартак Суббота вирішив закрити свій YouTube-канал, припинивши використання логотипу, що належав розробнику Богдану Щербакову. Наразі канал видалено.

 «Не було жодного судового рішення, але була суперечка щодо реєстрації торгової марки з моїм логотипом. Моя головна мета була досягнута. Наразі відео з лого на моєму каналі видалені, оскільки канал закритий», – заявив Богдан Щербаков.

У липні блогер створив новий YouTube-канал, вже без логотипа розробника.

Згадаймо, що в квітні Спартак Суббота подав заявки на реєстрацію своєї торгової марки та двох логотипів. Запити на патентування були подані до Державної системи правової охорони інтелектуальної власності. Пізніше стало відомо, що логотип був створений розробником Богданом Щербаковим, а права на нього Спартаку Субботі не передавалися.

Інші звинувачення на адресу Субботи

Цьогоріч психолог, гештальт-терапевт, співзасновник сервісу онлайн-психотерапії TreatField.com Ілля Полудьонний випустив велике розслідування, присвячене діяльності Спартака Субботи.

У тексті на сайті «Свідомі» (наразі архівований) стверджується, що блогер приховував своє справжнє ім’я (за даними Полудьонного, Спартака насправді звати Олександр), а також брехав про свою освіту та кваліфікацію.

У відповідь на розслідування Суббота опублікував своє свідоцтво про народження з іменем Спартак (у якому розгледіли ознаки фотошопу), а також показав свої дипломи.

У Міністерстві освіти відреагували, заявивши, що відомості про диплом магістра у Реєстрі документів про освіту в ЄДЕБО відсутні, а вказане у справі Свідоцтво про визнання в Україні іноземного документа про освіту Міністерство освіти і науки України не видавало.

Після розслідування видавництво «Віхола», яке видало першу книгу Субботи, припинило співпрацю з автором.

«Друзі, ми прийняли рішення не продовжувати співпрацю зі Спартаком Субботою. Ми не додруковуватимемо нові тиражі книжки “Припини це”, а також не будемо видавати нову книжку автора», – повідомили у видавництві.

Також припинив співпрацю з блогером комік та актор Євген Янович. Разом Янович і Суббота були авторами «Подкаст терапії», де обговорювали психічне здоров’я.

Фото з обкладинки: Instagram Спартака Субботи

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь