Спецпроєкти

У Будинку кіно відбудеться допрем’єрний показ фільму «Євродонбас»


19 вересня у Будинку кіно відбудеться прем’єра фільму «Євродонбас» Корнія Грицюка за участі творчої групи, про це йдеться у соцмережах події. 

Фільм-розслідування розвінчує радянські міфи та демонструє, що понад 100 років тому Донбас був невіддільною складовою європейського світу.

Для створення стрічки команда віднайшла ряд унікальних архівних матеріалів XIX століття, які показують побут європейців на Донбасі.  Експерти, історики та місцеві жителі у фільмі розповідають про минуле регіону, яке знищувала та викривляла радянська влада.

Прем’єра стрічки відбулася на Міжнародному кінофестивалі Kharkiv MeetDocs. «Євродонбас» також показували на Фестивалі східноєвропейського кіно у Німеччині та у Торонто у на фестивалі Hot Docs.

Придбати квитки на подію можна на сайті

Дата: 19 вересня о 19:00

Локація: Будинок кіно 

З 21 вересня документальну картину «Євродонбас» можна буде побачити в українських кінотеатрах.

Раніше ми розповідали, що у кінотеатрі «Жовтень» проведуть фестиваль «НОВА ГЕНЕРАЦІЯ». Під час події відбуватимуться зустрічі з молодими українськими режисерами/-ками, які почали знімати кіно за часів незалежності. Гостями першого фестивалю стануть: Антоніо Лукіч, Катерина Горностай, Надія Парфан, Корній Грицюк та Дмитро Сухолиткий-Собчук.

 

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь