Спецпроєкти

Пиво в майбутньому може подорожчати і стати менш смачним. Виною цьому – глобальне потепління


Британські й чеські вчені дійшли висновку, що пиво в майбутньому може стати менш смачним і подорожчати. Причиною є глобальне потепління, повідомляє BBC.

Надмірно тепла погода шкідливо впливає на вміст у хмелі так званих альфа-кислот – саме ним від них залежить запах та гіркуватий смак пива.

Вчені з Чеської академії наук та Кембриджського університету порівняли метеорологічні дані за минулі роки з відповідним процентним вмістом альфа-кислот у шишках хмелю, який зростає на полях Німеччини, Чехії та Словаччини. Вони дійшли до висновку, що через глобальне потепління вже до 2050 року врожайність хмелю за найгіршого сценарію може знизитись на 18%, а вміст альфа-кислот – на третину.

Саме через ці причини пиво може стати дорожчим (адже сировини для виготовлення стане менше) і менш смачним (для тих, хто більше любить гіркуватий вид алкоголю).

У статті BBC також йдеться про те, що від таких змін найбільше постраждають невеликі броварні, які спеціалізуються на крафтовому пиві.

Раніше ми повідомляли, що на українській антарктичній станції з’явиться перша пивоварня.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь