Спецпроєкти

Стрічка «Як там Катя?» виходить в український прокат 25 січня


Дебютна повнометражна стрічка української режисерки Крістіни Тинькевич «Як там Катя?» вийде в український прокат 25 січня 2024 року.

Фільм розповідає історію лікарки швидкої допомоги Анни, яка одна виховує доньку Катю та допомагає іншим родичкам, доки в її житті не стається страшна трагедія.

Головні ролі у стрічці зіграли Анастасія Карпенко, Катерина Козлова, Тетяна Круліковська, Олексій Череватенко, Ірина Веренич-Островська, Віктор Жданов та інші. Продюсерами виступили Ольга Матат, Влад Дудко та Сергій Коннов.

Відзнака і нагороди

Світова прем’єра «Як там Катя?» відбулась на 75-му кінофестивалі у Локарно в конкурсній програмі Concorso Cineasti del presente. Повнометражний дебют Тинькевич виріс із її короткометражного фільму, прем’єра якого відбулася на Одеському кінофестивалі у 2016 році.

Після прем’єри в Локарно «Як там Катя?» отримала загальне схвалення критиків та глядачів по всьому світу. Фільм отримав дві нагороди фестивалю: спеціальний приз журі Ciné+ та приз за кращу акторську гру для Анастасії Карпенко.

Загалом фільм «Як там Катя?» побачили глядачі понад 20 кінофестивалів по всьому світу. До кінця 2023 року стрічку представлять у конкурсних програмах інших престижних світових кіносмотрів, зокрема на Міжнародному кінофестивалю у Салоніках (Thessaloniki International Film Festival), Фестивалі європейського кіно в Севільї (Seville European Film Festival), Стокгольмському міжнародному кінофестивалі (Stockholm International Film Festival) та багатьох інших. 

Фільм також відзначили на кінофестивалі CinEast Festival у Люксембурзі Призом кінокритиків кінофестивалю.  Також картина отримала головну нагороду фестивалю Around The World in 14 Films в Берліні.

Стрічку визнали найкращою в секції національного конкурсу повнометражних  фестивалю «Молодость».

Раніше ми повідомляли, що в український прокат 2 листопада виходить фільм «Королівство тварин».

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь