Спецпроєкти

Київ готує заявку на отримання статусу Міста музики ЮНЕСКО. Які переваги дає такий статус?


У 2024 році Київ може отримати статус креативного міста ЮНЕСКО за ініціативи постійної комісії Київської міської ради з питань культури, туризму та суспільних комунікацій. Про це повідомила голова комісії Київради з питань культури, туризму та суспільних комунікацій Вікторія Муха.

«Отримання почесного титулу креативного міста ЮНЕСКО є не лише іміджевою перевагою та закріпленням цього фактично статусу, а й поштовхом для стрімкого розвитку творчої галузі й активної співпраці на місцевому та міжнародному рівнях. Саме музика – сфера творчої галузі, яку обрав Київ для представлення в Мережі креативних міст ЮНЕСКО. Адже українська столиця має історію та традиції проведення різноманітних тематичних подій, програм, конкурсів, концертів і фестивалів на місцевому і міжнародному рівнях», – повідомила Муха.

Окрім іміджевого статусу, практичними перевагами членства в Мережі є:

  • доступ до оновленої інформації, інструментів, стратегій розвитку міст-членів Мережі, обмін досвідом знаннями та кращими практиками;
  • спілкування з експертами й фахівцями, встановлення партнерських зв’язків, пілотні проєкти;
  • обмін інформацією про основні досягнення та ідеї, позиціонування міста як взірця для інших.

Для отримання статусу місто подає заявку з основними досягненнями, інституціями, міськими проєктами і програмами, а також 4-річний стратегічний план дій з конкретними проєктами та ініціативами, які мають реалізувати після набуття статусу.

Серед умов – створення координаційної команди, яка в разі отримання статусу впроваджуватиме план рта звітуватиме про його виконання кожні чотири роки.

Подати пропозиції до стратегічного плану можна до 10 березня на електронну пошту: unesco.kyiv.2024@gmail.com

Раніше ми розповідали, куди можна сходити в Києві цього тижня.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь