Спецпроєкти

«Поширена думка, що борщ – російська страва». Клопотенко заявив, що йому відмовили у відкритті українського закладу в Японії


1

Український шеф-кухар і ресторатор Євген Клопотенко заявив, що йому відмовили у відкритті ресторану української кухні в Японії.

За словами Клопотенка, відмову мотивували тим, що японці сприймають борщ як російську страву.

«Живеш собі, працюєш, ведеш перемовини про відкриття українського закладу в Японії.
І тут на тобі: японці не хочуть відкривати монозаклад з борщем, бо у них, увага: “поширена думка, що борщ це російська страва”. Зрозуміло, що люди оминатимуть це місце десятою дорогою, бо притомні японці, на щастя, історично є русофобами. І от, ми наче на одному боці барикад, а виходить якась дурня. І це чудовий приклад глибини руської пропаганди», – написав ресторатор у фб, підкресливши, що це «одиничний випадок» і «рівень підтримки України в Японії просто неймовірний».

Клопотенко не уточнив, з ким саме вів перемовини щодо відкриття закладу.

Нагадаємо, що український борщ визнали об’єктом культурної спадщини ЮНЕСКО. Також у 2020 році французька компанія Group Michelin вибачилася за «гастрономічну необачність» назвати борщ російським.

Фото з обкладинки: Євген Клопотенко, фб

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь