Спецпроєкти

Персонал без медичних книжок і неправильне зберігання продуктів. Держспоживпродслужба перевірила «Китайський привіт» у Львові – результати


«Китайський привіт» у Львові почали перевіряти після масового отруєння у закладі. Станом на 22 липня ушпиталено 76 людей, серед них – 10 дітей та двоє вагітних. Усі відвідували заклад ресторатора Міши Кацуріна, що нещодавно відкрили у Львові.

За результатами аналізів у 25 пацієнтів та одного працівника ресторану виявили бактерію Salmonella Enteritidis, яка викликає кишкові інфекції. Щодо чотирьох інших працівників наразі триває лабораторне дослідження, повідомили у Держпродспоживслужби.

Також у ході епідеміологічного розслідування у «Китайському привіті» виявили такі порушення:

  • порушення правил миття інвентарю: інвентар кондитерського цеху мився разом з інвентарем м’ясного та овочевого цехів у підвальному приміщенні;
  • неправильне зберігання кухонного інвентарю: відсутні спеціальні ємності з кришками для зберігання вимитого обладнання;
  • порушення в організації зберігання продуктів: сипучі продукти зберігались у коридорі підвального поверху, порушено товарне сусідство у холодильному обладнанні;
  • неорганізоване зберігання прибирального інвентарю та відсутність належного маркування;
  • відсутній контроль температурних режимів зберігання продуктів – відповідні чек-листи та журнали не надані.

Крім цього, зʼясувалося, що медичні книжки мають лише семеро з 23 співробітників ресторану. Тому 16 працівників, які не надали документів, рекомендовано не допускати до роботи та направлено до сімейного лікаря для проходження обстеження й лікування.

Продовжуються дослідження зразків їжі, змивів з поверхонь обладнання та проб води. При вірусологічному досліджені проб води вірусів гепатиту А, ротавірусів, ентеровірусів та аденовірусів не виявлено.

За результатами перевірки м’яса птиці та яєць в ресторані:

  • м’ясо курятини відповідає всім нормам безпечності, зокрема за рівнем радіації, мікробіологією та вмістом хімічних речовин;
  • яйця також безпечні і відповідають вимогам щодо якості та безпечності.

Раніше ми повідомляли, що про отруєння у власному закладі розповів ресторатор Міша Кацурін.

Фото з обкладинки: china.hi

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь