Спецпроєкти

В Одесі затримали поліцейського, який зі спільниками заманював геїв на побачення і потім шантажував їх


В Одесі затримали групу осіб, які заманювали клієнтів оголошеннями про надання інтимних послуг, згодом вчиняли на них розбійні напади і шантажували розкриттям їхнього особистого життя. 

Про це повідомляє Національна поліція Одеської області.

Що відбувається?

Злочинне угрупування складалося з 5-ти осіб. Вони розміщували в Інтернеті оголошення про інтимні послуги від імені молодої дівчини разом з хлопцем або хлопця з гомосексуальною орієнтацією, у тому числі від імені неповнолітніх.

Після спілкування в месенджері з жертвою, злочинці запрошували його до орендованої квартири, де вже встановили приховану камеру. Як тільки постраждалий опинявся наодинці з підставною особою, у квартирі під виглядом правоохоронців з’явилися інші люди. Вони погрожували потерпілому, що розкажуть про їх особисте життя або притягнуть до кримінальної відповідальності за інтим з неповнолітнім. Далі вони силою відбирали готівку і вимагали перерахувати гроші на їхні банківські карти. 

І що далі?

Фігурантами є четверо українців та один громадянин сусідньої держави віком від 27-ми до 45-ти років.

«Один з підозрюваних виявився діючим працівником поліції Київщини. Матеріали відносно нього будуть передані до Державного бюро розслідувань», ─ додають в поліції.

Підозрюваних затримали. Наразі їх звинувачують у злочинах, що передбачені ч.2 ст. 187 (розбій) Кримінального кодексу України. 

«Відомо, що запрошення на побачення та подальший шантаж ЛГБТ-людей – це один з різновидів так званих злочинів ненависті, з якими правоохоронці в Україні працюють неефективно. Зловмисники обирають собі жертв серед гомосексуалів, адже багато з них приховують свою орієнтацію від широкого загалу, а тому нападники вважають, що потерпілі не скаржитимуться до поліції. В Одесі, за словами місцевих активістів, зловмисники часто використовують саме цю схему», зазначає видання ZMINA. 

Раніше ми розповідали, що 2020 року відбулося 188 нападів на представників ЛГБТ-спільноти. 

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь