Спецпроєкти

10 подій ГОГОЛЬFESTу, які не можна пропустити


гогольфест

Сьогодні, 11 вересня, в Києві стартує міжнародний фестиваль сучасного мистецтва “ГОГОЛЬFEST”. bit.ua абсолютно суб’єктивно обирає 10 подій першої частини фестиваля (11-14 вересня), які не можна пропустити.

1. Перфоманс відкриття фестивалю “Зараз та тут”

11 вересня, Велика театральна сцена, 19.00, вхідний квиток на територію фестивалю – 50 грн. або за запрошенням

Dakh-Daughters-Band

Почитайте-но склад артистів, які братимуть участь у відкритті: гібридний оркестр Orkestronika (Франція), театр-кабаре Che y Moche (Іспанія), фрік-кабаре Dakh Daughters band, цигансько-балканський ф’южн-гурт Babuci and Brothers, Музичне Конструкторське Бюро (Мішуков, Кабанов, Борисов), Антон Байбаков, fashion art, сотні танцюристів. Ми уявляємо собі це дійство як гучну музичну процесію, яка розриває залу своею зовнішньою експресією та внутрішньою енергією!

Як обіцяє режисер перфомансу Влад Троїцький, дійство має схопити кожного глядача зненацька і силою повернути в момент “Тут і зараз”. Мистецько-духовна практика якась, не менше. Треба йти!

2. Майстер-клас Державного агентства України з питань кіно

12 вересня, Кінотеатр, 14.00

кино

Ми от не віримо, що хоч хтось з вас не мріяв у ідеальному світі мати відношення до створення кіно. Але ідеальні світи і на наші фантазії – то одне, а сувора реальність роботи вітчизняних кіномитців – зовсім інше. Щоб якось пом’якшити занурення у цю реальність, молодим українським режисерам та продюсерам розкажуть про особливості діяльності Державного агентства з питань кіно, про процес підготовки і збору документів для пітчингу, дадуть рекомендації для успішного пітчингу. Лектори – Голова Держкіно Пилип Іллєнко, продюсери: Володимир Філіппов, Ігор Савиченко, Валентин Васянович, експерти комісії з питань кінематографії: Юрій Терещенко, Андрій Халпахчі, Алік Шпилюк.

3. Лекція:”Фестивальний менеджмент”

12 вересня, Аудиторіум, 16.00

менедж

Якщо хочеш зробити щось вдало, порадься з людиною, яка вже це зробила. Максим Демський, директор ГОГОЛЬFEST, поділиться своїм досвідом управління фестивальним процесом.

4. Київський фестиваль короткого метру

12 вересня, Кінотеатр, 17.00

короткий

Коли Kyiv International Short Film Festival (KISFF) показує свою програму, в “Кінопанорамі” завжди нігде впасти. В рамках ГОГОЛЬFESTу буде продемонстровано два блоки фільмів, в які ввійдуть картини переможці за версією міжнародного журі фестивалю та кращі фільми за думкою кінокритиків та організаторів фестивалю. Спробуйте встигнути зайняти сидяче місце!

5. Лекція: “Нео Тантра – Любов, Революція Свідомості, Вихід з Матриці”

12 вересня, Літературний простір, 19.00

нео3

Бо треба нарешті дізнатися, як вийти з Матриці!

6. Вистава «RESIST(R)ANCE/ Резист(р)анс у Києві-2014» (Франція)

12 вересня, Велика театральна сцена, 21.00, вхід – 100 грн.

471316683_640

По-перше, претензійна назва. По-друге, франзузи, що медитують на теми «Транс» і «Трансцендентність», – це завжди цікаво. По-третє, вся вистава живитиметься музикою: електронікою, акустикою, імпровізацією, нотами, звуком і візуальним супроводом, запрограмованими або трансформованими в реальному часі,  звуковим і світловим дизайном, співом, текстом, а також новими підходами до ритму й форми, спираючись на поєднання технологічних інструментів з традиційними.

7. Майстер клас із діджеїнгу Pioneer Jam Sessions

13 вересня, Музична Fresh сцена, 12.00-16.00

дидж

Нарешті з’явився шанс викрити всіх тих бісових діджеїв, які роблять вигляд, що займаються важливою справою, просто накладаючи сторонні звуки на вже існуючі треки. Ти за півхвилини навчишся міксувати не гірше, правда ж?

8. Лайн-ап музичної програми: Восстание Гагарина, HOBOT&Co, Stepan i Meduza, Blooming Plum

13 вересня, Велика музична сцена, вхід вільний

степан и медуза

Просто у нашої редакторки є подружка, яка вважає, що Stepan i Meduza – найгеніальніший гурт всіх часів. Дашо, привіт!

9. Поетичний перформанс з віджеїнгом The Utrennik

14 вересня, Тихий хід, 19.00

утренник

“У своїх перформансах авторка використовує маски диких звірів, створюючи провокативні образи – десь на межі літературного героя та гротескної істоти. The Utrennik пропонує глядачам зазирнути всередину себе та відкрити власну тваринну сутність”, – написано в програмі. Ми знаємо багато простіших способів відкрити власну тваринну сутність, але робити це за допомогою поезії ще не пробували!

10. Публічна дискусія на тему: “Чого чекати від змін, що виникають на перетині 3D-друку та робототехніки”

14 вересня, Аудиторіум, 20.15

три

Щоб бути готовми, коли ваш офісний принтер почне захоплювати світ!

 

Повну програму фестивалю можна роздивитися – тут.

Офіційна сторінка фесту – тут. 

Обкладинка звідси.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь