Спецпроєкти

10 питань про бiг: Володимир Ткаченко


12047617_994915083902792_1736222727_n
IMG_3810

Напередодні Wizz Air Kyiv City Marathon 2015 bit.ua запитує киян, які захоплюються бігом, про тонкощі відносин з цим спортом. У другому випуску – співак і композитор Володимир Ткаченко.

IMG_3837

Що для вас біг?

Для мене це, насамперед, відчуття свободи. Як з’єднання з природою і всесвітом.

Чому й коли ви почали бігати?

Так сталося, що набрав зайвої ваги й, передивившись багато варіантів та способів боротьби із цією проблемою, зупинився саме на цьому напрямку спорту. Головне – почати.

IMG_3824

Що ви п’єте під час бігу, щоб уникнути зневоднення?

Завжди перед забігом я п’ю негазовану воду, БонАкву. Вона артезіанська і приємна на смак. Обов’язково кімнатної температури, приблизно 200-300 мл, щоб не відчувати спраги, коли бігаю. Взагалі, вода та спорт – максимально взаємопов’язані речі.

Вам більше подобається початок дистанції чи кінець?

Початок і кінець забігу – різні відтінки відчуттів. Коли починаєш – це відчуття легкості й упевненості, що ти подолаєш будь-які перешкоди, не тільки під час бігу але й у житті. Під кінець зовсім інша історія, ти розумієш, що майже фінал і всередині тебе панує стан переможця, хоч і стомленого.

В останні метри забігу я згадую саундтрек із фільму “Роккі”. В кінці пісні він каже: «Луіджі, я це зробив!». Майже так собі кажу і я.

IMG_3881

Найулюбленіше місце для бігу?

Я обираю Бориспільську трасу, причому найчастіше бігаю пізно ввечері. Інколи міняю концепцію маршруту й обираю лісочок, що біля дому. Дихаю майже свіжим повітрям, що може бути кращим за це?

Що краще: літати чи бігати?

Напевно, краще літати після забігу. Я маю на увазі те відчуття, коли ти сидиш і п’єш чай після душу. Як фізично, так і емоційно – повноцінний стан польоту.

IMG_3856

Пробігти яку дистанцію ви ставите собі за мету?

У мене травмоване коліно, лікар взагалі не дозволяв бігати, але я відчував, що можу. Для розігріву два км, а якщо відчуваю, що можу більше, то десь п’ять. Звісно, хотілося б марафон пробігти, але мені до цього ще далеко.

Біг – це змагання з іншими, чи з собою?

Мені здається, що чим би ви не займалися, в першу чергу, це змагання сам на сам. Біг можна вважати викликом, бо треба робити щось крім того, що ти робиш завжди. Коли бачиш результат, то хочеш його покращити.

Я, як людина в міру азартна, завжди ставлю собі якусь мету. Спочатку то було два км, потім три, і так дійшов до десяти.

IMG_3848

Біг – це спорт чи спосіб життя?

Біг – це гармонійна взаємодія спорту і здоров’я. Таке поєднання не може не стати способом життя, бо все, що оточує тебе постійно, з часом стає невід’ємною частиною тебе самого.

Яка музика у вашому плейлисті під час бігу?

Я чув і читав багато форумів про музику під час бігу і зрозумів одне: скільки людей – стільки й думок. У моєму плейлисті лунає дуже різна музика: від джазу до року, від соулу до хаузу.

IMG_3893

Завжди закінчую бігти під композицію Survivor – Eye of a tiger.

Фото: Алена Бут

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь