Спецпроєкти

Відео дня: як у спальному районі Львова вшанували Параджанова


Саме на Левандівці є перша в Україні вулиця, названа іменем режисера

Наприкінці серпня у Львові відбувся перший “Фестиваль Параджанова на Леванцівці”. Місце проведення заходу – відновлений Культурно-мистецький центр “Супутник” та Левандівський парк. В рамках фестивалю провели кінопокази, театральні вистави, візуальні проекти, музичні виступи, літературні зустрічі, дискусії, лекції та майстер-класи для дорослих і дітей. Як це все відбувалося, можна переглянути у короткому відео, яке сьогодні опублікували організатори. Режисер відеоролика – Мирослав Трофимук.

Під час фестивалю представили виставку на тему постаті Сергія Параджанова у культурному центрі «Супутник». Проект курувала Вікторія Данелян з Музею сновидінь у Києві. У Левандівському парку просто неба показували фільми Сергія Параджанова та підбірку українського кінофестивалю «Wiz-Art».

Також у рамках фестивалю відбулися лекції, зустрічі та дискусії з кінознавцями, істориками мистецтва, людьми, які працювали у команді Параджанова.

Місце, як кажуть організатори, вибрали невипадково – саме у мікрорайоні Левандівка є перша в Україні вулиця, названа іменем відомого кінорежисера.

Організатором фестивалю виступило Управління культури Львівської міської ради.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь