Спецпроєкти

Музика, що заганяє у ступор: враження львів’ян від концерту “Вагоновожатых”


Група “Вагоновожатые" презентувала EP “Start-up Молодость”

10 грудня у львівському клубі FESTrepublic. club київська електронна група “Вагоновожатые” презентувала міні-альбом “Start-up Молодость”. Окрім нових композицій, колектив виконав треки із повноформатної платівки “Wasserwaage”, що посіла передові позиції у рейтингах кращих українських альбомів 2015 року.

Група “Вагоновожатые” – це Антон Сліпаков (колишній фронтмен гурту “И друг мой грузовик”), Валентин Панюта (екс-гітарист харківської формації Lюk) і Станіслав Іващенко (ударник донецької групи DOK). Колектив існує вже три роки. В активі музикантів — три міні-альбоми і один повноцінний лонг-плей.

Нова платівка “Start-up Молодость”,  що вийшла наприкінці листопада,  містить 5 треків. Композицію “Огонь” прихильники колективу вже мали змогу почути на літніх фестивалях.

Аби передати атмосферу концерту, bit.ua поцікавився враженнями від виступу “Вагоновожатых” у львів’ян та гостей міста.

1k

 

Мар’яна Фариняк, адміністратор музичної крамниці “Наш формат”

Чим для мене особливий львівський концерт “Вагоновожатых”? Це взаємодія гурту і публіки. Максимальна віддача і взаємообмін енергетикою. Таке не часто побачиш на українській сцені. У залі ніхто не стоїть на місці. Практично немає “випадкових” людей – дістатись до клубу у “львівську” погоду – непростий квест.

“Start-up Молодость” витримав планку, яку задав альбом “Wasserwage”. Мабуть, для киян справжнім хітом став “Еффект лестницы”, у якому згадуються Позняки і Осокорки. Мене ж найбільше запалює “Огонь”. До слова, претензійний дизайн EP – доволі ризикований хід. Цікаво як він спрацює.

Надіюся, на наступному концерті у Львові буде sold out. А від гурту чекаю феєричного музичного сюрпризу у наступних релізах.

2

Іванна Мартинів, PR-менеджер групи Morphine Suffering

Є значна різниця між опен-ейрами і клубними концертами. “Вагоновожатые” мені подобаються, власне, у клубному форматі. Це музика, що заганяє у ступор, несе на хвилях медитації, перетворює слухача на короля диско-вечірок. Відеоряд і подекуди збита ритміка тримають у постійній напрузі. Після концерту почуваєшся сповненим енергії, радісним, дещо втомленим (але ця втома приємна!), а тексти ще довго переслідуватимуть.

4v

Тадей Сигловий, музикант 

“Вагоновожатые” традиційно відіграли чудово! Як і на більшості концертів “старічуль”, енергетика зашкалювала. Здається, з кожним концертом “Вагоновожатые” все краще відчувають публіку. Музиканти з присутніми у залі стають одним цілим – це не може не тішити. З недоліків варто зауважити хіба що непросте добирання до клубу. До звучання питань немає. Кілька моментів, які міг зауважити хіба що досвідчений меломан, до уваги не беру – загальної картини це не зіпсувало.

Фото: Любомир Савчинський

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь