Спецпроєкти

У Львові покажуть “Правило бою”: що варто знати про фільм


Сьогодні, 26 січня, у прокат виходить український спортивний екшен «Правило бою» (режисер — Олексій Шапарєв). Стрічку покажуть у більшості львівських кінотеатрів: «Планета Кіно/KingCross», «Планета Кіно/Forum», «Multiplex/Victoria Gardens», «Кінопалац», «Кінопалац ім. Довженка». bit.ua дізнавався, що варто знати про головну прем'єру тижня.

1. Станіслав Боклан, АхтемСеїтаблаєв, Дар’я Трегубова, Дмитро Ступка, Поліна Логунова, Паша Лі, Женя Галич, Влад Нікітюк, Анатолій Пашинін, Олексій Горбунов, Олександр Усик — усі ці українські знаменитості взяли участь у зйомках.

2. Фільм розповідає про відомого в минулому олімпійського чемпіона Карпова (Олексій Горбунов) — тренера, майстра спорту з боксу, який готує сина Ігоря (Женя Галич) до чемпіонського бою і бере за спаринг-партнера Тараса (Влад Нікітюк). Тарас — звичайний хлопець з вулиці, який в останню мить (зважаючи на певні обставини) має замінити сина тренера і виступити у фінальному поєдинку проти грізного суперника.

3. Особливістю картини є те, що всі бої героїв фільму поставив голлівудський хореограф Сергій Житніковський. Він працював над бойовим сценами ДжейсонаСтетхема. Кінокритики зазначають, що хореографу вдається поєднувати в епізодах видовищність і реалістичність. До речі, Житніковський теж знявся у «Правилі бою».

4. «Коли Олександр Усик готувався до бою з Кшиштофом Ґловацьким, я їздив до нього в тренувальний табір, стежив за його підготовкою. Олександр порадив, які епізоди можна представити глядачеві, щоб показати школу українського боксу — сьогодні вона одна з найкрутіших у світі», — розповів Сергій Житніковський на допрем’єрному показі фільму в Харкові.

5. Фільм став дебютом у кіно для чемпіона світу з боксу Олександра Усика, який зіграв самого себе в епізодичній ролі. Також на великому екрані вперше з’явився музикант Женя Галич.

6. Бюджет кінострічки становить близько 500 тисяч доларів. За словами продюсера фільму Андрія Єрмака, «Правило бою» покажуть у 15 країнах, які зацікавилися дистрибуцією картини.

7. Зважаючи на значне зацікавлення фільмом за кордоном, прем’єру довелося відкласти, щоб продублювати стрічку кількома мовами.

8. Критики вже встигли відзначити неабияке музичне оформлення фільму. У стрічці можна почути пісні «Твой дух — твоеоружие» рок-гурту O.Torvald і «Правило боя» репера Ярмака. Також саундтреками фільму стали композиції колективів «Бумбокс», TheHardkiss, DETACH, «Без обмежень», «Сальто назад» та інших.

9. Прокат фільму «Правило бою» стартує в Україні 26 січня. Ті, хто не встигне побувати в кінотеатрах, зможуть ознайомитися з розширеною 4-серійною телевізійною версією фільму орієнтовно у травні-червні цього року. Стрічку покажуть в ефірі каналу ICTV.

10. На зйомки фільму «Правило бою» режисера Олексія Шапарєва надихнули успіхи дворазового олімпійського чемпіона з боксу і чемпіона світу за версією WBO Василя Ломаченка, якого тренував батько.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь