Спецпроєкти

Маленькі малюсіки: враження львів’ян від концерту Tik Tu


Головне відкриття 2016-го - тернопільське інді-тріо Tik Tu - минулими вихідними представило у Львові дебютну платівку Shuma. Концерт у клубі Underground зібрав майже дві сотні прихильників.

Tik Tu – це Наталя Багрій (вокал, флейта, альт, клавішні), Лесик Omodada (ударні) і Роман Божко (бас, клавішні, програмування). Вони грають мелодійний, місцями психоделічний інді-поп з колоритними українськими, литовськими та англійськими текстами. У кожного з них – свій музичний досвід. Наталя грала у симфонічному та камерному оркестрах, Лесик працює саунд-продюсером на власній студії звукозапису, Роман поєднує роботу концертного організатора з участю в культовому колективі Nameless. Однак на першому місці у них – Tik Tu.

Робота над дебютним лонґ-плеєм Shuma тривала впродовж минулого року в Тернополі. Музиканти записували композиції в домашніх умовах і в сільській хатині звукорежисера Вадима Возняка, а зводили матеріал на студії Лесика – «Шпиталь Рекордс». Одразу кілька музичних видань назвали платівку найкращим українським альбомом 2016-го.

Аби передати атмосферу суботнього концерту, bit.ua поцікавився у львів’ян враженнями від виступу групи Tik Tu.

Ляна Мицько, арт-менеджер клубу Underground, радіоведуча

Tik Tu відчутно прогресують в концертному представленні, хоча всі музиканти мають значний досвід. Я не слухаю такої музики, але альбом, як не дивно, мені сподобався. Shuma цікава своїм теплим настроєм, що передається з однієї композиції в іншу. Варто відзначити і хороше зведення альбому. У цієї групи однозначно є майбутнє. Компактний склад, хороший полімовний матеріал (крім української, співають англійською і литовською) – мають всі шанси зацікавити собою західну аудиторію. Звісно, якщо організують грамотний менеджмент. Також приємно здивував звук на концерті. Мати власного звукорежисера – це великий плюс для нової групи.

Загалом мені імпонує тернопільська андеграундна сцена. Є кілька колективів, за творчістю яких стежу постійно. До речі, 27 січня у Львові святкуватиме свій день народження експериментальна формація ZSUF. Раджу не пропустити.

Діана Горбань, журналіст, фотограф

Група Tik Tu стала справжнім відкриттям для мене саме на концерті. Барабанні партії Лесика Omodada, якщо можна так сказати, «зашкварювали». У живому форматі цей колектив звучить навіть краще, ніж у студійному. Особливо сподобався віджеїнг, що супроводжував виступ музикантів. Часом здавалося, що втрачаю землю під ногами і розчиняюся у кольорах відеоряду. Шкода, що не почула «Колиханої», але рада, що прозвучала «Коломийка».

Андрій Чемес, співзасновник Radio Skovoroda

Tik Tu стали новим словом на українській інді-сцені. Без сумніву, одне з головних відкриттів 2016-го. Слухати це тернопільське тріо наживо значно цікавіше. Найбільше у їхній музиці мене вражає теплий грув. Концерт “тримав” від першої до останньої ноти, що трапляється не часто. Зараз ми обдумуємо організацію наступного Radio Skovoroda Fest, і мені дуже хотілося б почути на ньому Tik Tu. Композиції з альбому Shuma постійно звучать в нашому ефірі, тому слухачі, думаю, будуть задоволені. 

Володимир Осичка, менеджер IT-компанії Grace Lab

Зовсім недавно Tik Tu презентували альбом у Тернополі, де мені пощастило бути. З перших звуків стало зрозуміло, що буде особливий вечір. Стільки свободи: від глибокого підводного занурення до ніжних космічних польотів, різноманітної суміші музичних звуків і неймовірного бажання бути справжнім, без масок та окулярів. Це неможливо передати словами. На концерті у Львові знову пережив те відчуття, коли забуваєш про все і занурюєшся в цілком інший світ. З нетерпінням чекаю нових зустрічей, а від музикантів – сміливих експериментів.

Фото: Zbytoshna

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь