Спецпроєкти

Вихідні у Львові: що робити і куди йти


1
Ексклюзивний сет британського ді-джея Smoove, презентація нового альбому інді-групи Tik Tu, фортепіанна класика на театральній сцені, мультимедійна фотовиставка про 1990-ті і не тільки. В огляді bit.ua – найцікавіші події, якими житиме Львів у найближчий вікенд.

П’ятниця (20 січня)

Smoove

До Львова знову завітає британський ді-джей, продюсер і музикант Smoove, який віддає перевагу вініловим носіям. За його плечима – виступи на провідних фестивалях електронної музики і з десяток живих ефірів на радіо ВВС. Без сумніву, головна вечірка вікенду.

Де: FESTrepublic. club (вул. Старознесенська, 24-26)

Коли: 22.00

Вартість: 150 – 300 грн

Святкова класика в Театрі Лесі

Незвичний камерний концерт відбудеться у Театрі імені Лесі Українки. На великій сцені звучатиме святкова класика для фортепіано. Світлана Позднишева та Анастасія Бойко виконуватимуть твори Баха, Ліста, Бартока та Мессіана.

Де: Львівський драматичний театр ім. Лесі Українки (вул. Городоцька, 36)

Коли: 19.00

Вартість: 50 грн

«12 ніч» у Театрі ім. Леся Курбаса

«… п’єса Шекспіра “12 ніч”, зіграна акторами далекої від Англії країни, що і не знали ніколи слів Шекспіра» – так звучить повна назва цієї постановки. Заплутану історію кохання Віоли, Герцога, Олівії і Себастіана КЛІМ обрамив драматичною історією мандрівних акторів, яким доводиться працювати у світі, де театральне мистецтво занепадає.

Де: Львівський академічний театр ім. Леся Курбаса (вул. Леся Курбаса, 3)

Коли: 19.00

Вартість: 90 – 100 грн

Latexfauna і «Плесо»

Концерт, який не можна пропускати тим, хто слідкує за новою українською музикою. Одне з найцікавіших відкриттів 2016-го – київська інді-формація Latexfauna – вперше із сольним концертом у Львові. Компанію їм складуть медитативні інді-рокери «Плесо».

Де: Underground (вул. Коперника, 17)

Коли: 20.00

Вартість: 100 – 120 грн

Автентична коляда від колективу «Жива»

Колектив «Жива» виконує старовинні колядки та щедрівки з усіх регіонів України. Кожна з них вирізняється особливим змістом та мелодикою. Радимо звернути увагу тим, кому у п’ятничний вечір хочеться зануритись у світ автентики і давніх народних вірувань.

Де: «Дзиґа» (вул. Вірменська, 35)

Коли: 20.00

Вартість: 50 грн

Субота (21 січня)

Презентація альбому групи Tik Tu

Тернопільське інді-тріо Tik Tu записало чи не найважливіший український альбом 2016-го. Дебютна платівка колективу під назвою Shuma стала спражнім відкриттям для музичних критиків і прихильників групи. Tik Tu завітають до Львова із сольним концертом, презентацією альбому та обіцяють кілька сюрпризів.

Де: Underground (вул. Коперника, 17)

Коли: 20.00

Вартість: 80 – 120 грн

Зимова акустика з Женею Галичем (O.Torvald)

Лідер гурту O.Torvald Женя Галич завітає до Львова з теплим акустичним сетом. Виконає ранні хіти і заспіває дещо з нового. Крім того, прихильники матимуть змогу поспілкуватися з музикантом у невимушеній атмосфері і навіть зробити спільне фото.

Де: «Дзиґа» (вул. Вірменська, 35)

Коли: 19.00

Вартість: 200 грн

Вистава «Слава героям»

ХХІ століття. Україна. Госпіталь для ветеранів. Майже 70 років по Другій світовій війні. В одній палаті зустрічаються двоє літніх хворих чоловіків – ветеран радянської армії та ветеран УПА. Про причини поділу на непримиренні табори, про відсутність діалогу та взаєморозуміння, про інертність мислення та ідеологічну зашореність – саме про це йдеться у постановці за однойменною п’єсою сучасного драматурга Павла Ар’є.

Де: Львівський драматичний театр ім. Лесі Українки (вул. Городоцька, 36)

Коли: 19.00

Вартість: 40 – 80 грн

Вечірка Where Is The Exit?

Нетипова вечірка з нетиповою музикою. За пультом цього вечора будуть 74Dek, Gakonda, Inva, Soft, Agent S.

Де: Underground (вул. Коперника, 17)

Коли: 23.00

Вартість: 70 грн

Майтер-клас «Холодний батік»

Холодний батік – один з основних різновидів розпису на тканині. На відміну від гарячого батіку, в якості резерву (резервуючої рідини, контуру) використовується холодний склад, що і дало назву цьому виду батіку. Про тонкощі цієї техніки розповідатимуть на тематичному майстер-класі.

Де: «Художня школа» (вул. Замкнена, 9)

Коли: 10.00

Вартість: 250 грн

Неділя (22 січня)

Оксана Муха: Різдвяний Unplugged

Різдвяні концерти Оксани Мухи – завжди особливі. На цей раз співачка підготувала абсолютно нову програму. Прозвучать як відомі, так і маловідомі колядки – у несподівано-драйвових та містично-ліричних аранжуваннях.

Де: Львівська обласна філармонія (вул. Чайковського, 7)

Коли: 16:00, 19:30

Вартість: 100 – 200 грн

Вистава «Перетворення»

Пластична драма «Перетворення» у постановці Артема Вусика побудована на психо-фізичній дії акторів. Вербальна складова у виставі відсутня. Натомість актори розмовляють з глядачами мовою своїх тіл. Пластика – алюзія душевних емоцій, які змінюються протягом усієї вистави. Метаморфози внутрішнього перетворення у тварин членів сімейства Замзи стають на противагу внутрішнього НЕперетворення самого Грегора, який до кінця залишається Людиною в оболонці жука.

Де: Театр ім. Лесі Українки, мала сцена (вул. Городоцька, 36)

Коли: 19.00

Вартість: 50 грн

Мультимедійна виставка «Завтра буде краще»

Експозиція «Завтра буде краще» складається з 50-ти фотографій Тадеуша Рольке, які фотограф зробив у Львові у 1990 році, а також доповнюється текстами істориків, які були свідками мінливих і непевних 90-их. Знімки показують різні історії міста і різні історії в місті у рік розпаду СРСР: від мітинґів та демонстрацій до змін у публічному просторі та щоденному житті містян. Це фотодокументація кризи, відчуття непевності, але одночасно – рішучості та передчуття змін. Якщо ви досі не потрапили на цю виставку – однозначно радимо. Експозиція діятиме лише до 29 січня.

Де: Центр міської історії Центрально-Східної Європи (вул. акад. Богомольця, 6)

Коли: 10.00 – 18.00

Вхід – вільний

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь