Спецпроєкти

Львівський музей Франка відкрив вакансію рудого кота


Львівський національний літературно-меморіальний музей Івана Франка оголошує конкурс на заміщення вакантної посади музейного кота.

Про це йдеться на facebook-сторінці Дім Франка – Franko House.

Наголошується, що пропозиція є серйозною та терміновою.

До кандидатів у музеї висунули обов’язкові вимоги: дитячий або юнацький вік (бажано 6-8 місяців), принципово рудий окрас, чоловіча стать, відсутність судимості і злочинних намірів, охайність.

Суттєвою перевагою буде “розуміння специфіки музейного життя та актуальних завдань франкознавства”, а також “готовність ловити мишей і працювати в позаурочний час (зокрема нічний)”.

#ДімФранка #КітФранка Львівський національний літературно-меморіальний музей Івана Франка оголошує конкурс на заміщення…

Posted by Дім Франка – Franko House on Samstag, 18. März 2017

 

Рудий кіт повинен стати символом Франкового дому, зазначають музейники.

«Оскільки тема викликала несподіваний ажіотаж у ЗМІ, нагадуємо, що музейні коти — поширена світова практика (згадаймо бодай знаменитий «котячий спецзагін» Британського музею), а для Франка ці шляхетні тварини мали особливе значення», — додається у повідомленні.

Нагадаємо, на початку березня новим директором Львівського літературно-меморіального музею Івана Франка став відомий франкознавець Богдан Тихолоз.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь