Спецпроєкти

Львівські феміністки вийдуть на страйк


У середу, 8 березня, львів'янки приєднаються до Міжнародного жіночого страйку, що відбувається у понад 40 країнах світу. Вийти на Жіночий марш закликають активістки громадської організації "Феміністична майстерня".

За словами активісток, учасники акції вимагатимуть від уряду і суспільства вжити дієвих заходів щодо вирішення питань дискримінації на роботі, сексуального насильства, низької оплати праці.

“Львів’янки! Залиште набридлі гендерні ролі та проведіть цей день разом з нами в атмосфері взаємної підтримки і солідарності! Ми говоритимемо про систематичні порушення прав жінок: домашнє насилля, сексуальне насилля, дискримінація на роботі, відсутність підтримки материнства, сексизм, низька оплата праці, перекладання на жіночі плечі доглядової роботи, відсутність доступу до медицини”, – йдеться у повідомленні організаторок заходу.

8 березня Міжнародний жіночий страйк охопить понад 40 країн світу, оскільки жінки мають труднощі у доступі до освіти, якісної медицини, потерпають під час воєнних конфліктів, є жертвами ранніх шлюбів і насильства, не мають доступу до ресурсів.

Жіночий марш у Львові почнеться о 12:00 на площі Ринок, біля входу до міської ратуші. Деталі маршруту наразі не розголошуються, аби убезпечити учасників заходу.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь