Спецпроєкти

Львів став найбажанішим містом для переїзду заради роботи


Найпопулярнішими українськими містами для переїзду заради роботи стали Львів, Київ, Одеса, Дніпро та Харків. Більшість кандидатів прагне працювати у сфері ІТ. Ключовим фактором при виборі роботодавця залишається розмір зарплати.

Про це йдеться в щорічному дослідженні компанії EY «Найкращий роботодавець», проведеному в 2016 році. Його результати опублікували 6 березня. В опитуванні взяли участь понад 1000 фахівців з різних галузей з усієї України.

Упродовж останніх трьох років можливість професійного зростання залишалася ключовим фактором при виборі роботодавця. Однак сьогодні досвідчені кандидати насамперед звертають увагу на розмір заробітної плати.

Найбільш привабливим місцем праці для українців у 2016 році стали такі галузі, як IT та FMCG (виробництво та продаж товарів широкого вжитку), а також промислові компанії. Серед найменш популярних галузей – готельно-ресторанний бізнес, юриспруденція та страхування.

Рівень мобільності кандидатів залишається доволі високим – більше половини опитаних кандидатів готові до переїзду з метою працевлаштування як у межах України, так і за кордон (58% та 83% відповідно).

Найбільш популярними містами для переїзду в Україні залишаються Львів (73%), Київ (65%), Одеса (59%), Дніпро (35%) та Харків (30%). За останній рік частина кандидатів, готових переїхати у Львів, збільшилась, у той час як в Одесу – зменшилась.

Частка респондентів, готових працювати за кордоном, залишається на високому рівні (понад 80%) уже третій рік поспіль. Серед бажаних напрямків для релокації – західні країни, зокрема найбільш популярними є США, Польща, Канада та Німеччина.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь